Erdoğan'dan Fransa'ya Kuran tepkisi

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayınlanan Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye Erdopğan'dan sert tepki geldi. Erdoğan "Acaba ömürlerinde İncil'i hiç okumuşlar mı; okusalar İncil'in yasaklanmasını isterler" diye konuştu.

08 Mayıs 2018 Salı 12:30
Erdoğan'dan Fransa'ya Kuran tepkisi

Le Parisien gazetesinde yayımlanan bir bildiride, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin çıkarılması yönündeki talepler, sert eleştiriyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün grup toplantısında bu bildiriye değinerek "Acaba ömürlerinde İncil'i hiç okumuşlar mı; okusalar İncil'in yasaklanmasını isterler" diyerek tepki gösterdi.

İBRAHİM KALIN DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bildiriye Twitter hesabından tepki göstererek, "Modern çağda cehalet ve hamâkat bu kadar olabilir. Kur'an-ı Kerim kimsenin yapboz tahtası değildir. Kutsal kitabımızdır. Vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Antisemitizm Avrupa'da ortaya çıkmış bir nefret ideolojisidir. Bu sorunu çözmek isteyen Batılılar kendi kaynaklarını sorgulasınlar." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.