HAK İŞ Genel Başkanı Arslan: Türkiye yeni bir döneme girmiştir

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, referandumun sonuçlarını değerlendirdi. Arslan; "Evet kararı ülkemiz ve halkımız için hayırlı bir sonuç olmuştur. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetim krizlerinin önüne geçilecek, bu sayede ülkemiz daha istikrarlı bir hale gelecektir” dedi.

17 Nisan 2017 Pazartesi 12:37
HAK İŞ Genel Başkanı Arslan: Türkiye yeni bir döneme girmiştir

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, halk oylaması sonuçlarını değerlendirmek üzere konfederasyonun genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. Referandum sürecinde HAK-İŞ olarak sorumluluk aldıklarını ve anayasa değişikliği konusunda kararlı davrandıklarını belirten Arslan,  “Barışçıl bir şekilde milletin sandığa gitmiş olması son derece önemlidir. Sandık sonuçlarında milletin 'evet' yönünde oy vermiş olması milletimiz adına tarihi bir başarıdır.” İfadelerini kullandı.

Arslan şunları söyledi:

Referandum sürecinde ‘Anayasa Değişikliğine Tam Destek, Geleceğimiz İçin Evet’ sloganıyla yola çıkarak başarılı bir kampanya yürüttük. HAK-İŞ’in bütün teşkilatları ve bağlı sendikaları sahada aktif olarak hep birlikte çalıştı. 40 ilde 40 toplantı yaptık. Bu konuda tüm teşkilatımıza, bağlı sendikalarımıza, üyelerimize ve milletimize gönülden teşekkür ediyorum.  Bilgilendirmelerimizin neticesini referandum sonucunda olumlu bir şekilde aldık. Çok şükür bu konuda mahcup olmadık. 17 Nisan itibariyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin yeniden inşa edilecek olması tarihi bir olaydır. 

Türkiye’nin değişim ve dönüşümünün liderliğini yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve bunun yanı sıra Meclis'ten karar alarak bunu savunan Başbakan Binalı Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ederiz. Halk oylamasından çıkan evet sonucuyla işçi sınıfının birtakım sorunlarının daha hızlı ve daha kolay çözüme ulaşacak. Evet kararı ülkemiz ve halkımız için hayırlı bir sonuç olmuştur. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yönetim krizlerinin önüne geçilecek, bu sayede ülkemiz daha istikrarlı bir hale gelecek.

Büyük seçimi demokratik olgunlukla sonuçlandırdık. Bundan sonraki süreç seçim sonucuna saygı göstermektir.

AVRUPA’NIN TUTUMU

Seçim sonrası Avrupa ülkelerinden gelen yorumlar kaygı vericidir. Avrupa ile Türkiye ilişkilerinin biran önce normalleşmesi gerekiyor. O ülkelere en güzel cevabı vatandaşlarımız oylarıyla vermiştir.

TERÖRLE MÜCADELE

Yeni dönemde terörle mücadelede daha etkin, kalıcı ve sonuca odaklı olarak hareket etmek gerekir. Yeni bir yöntem belirlenmelidir.  Bu konuda HAKİŞ kamuya önerilerini sunacaktır.

EKONOMİK OLUMSUZLUKLAR…

Türkiye referandumun ardından biran önce normalleşmeye ve gündemine dönmeye başlamalıdır. Ülkemiz işsizlik sorunuyla karşı karşıya. Ekonomide bozulmanın etkisi birçok alanda kendini gösteriyor. Bunun normalleştirilmesi gerekir.

Son Güncelleme: 17.04.2017 12:49
Anahtar Kelimeler:
Hak IşMahmut Arslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.