Irak'taki depremin ardından TSK'dan yardım uçağı

Hava Kuvvetleri, uçakla ilaç ve sağlık malzemelerini ihtiyaç bölgelerine ulaştırmaya başladı. TSK'nın Süleymaniye'ye gidecek olan yardım uçağında 20 kişilik sağlık ekibi ve 250 adet çadır bulunuyor.

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:45
Irak'taki depremin ardından TSK'dan yardım uçağı

Irak'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtildi. Irak'ta en az 200 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. İran Devlet Televizyonu ise, ülkedeki ölü sayısını 200 olarak açıkladı. AFAD Başkanı, Türkiye'den herhangi bir hasar bilgisine ulaşılmadığını açıkladı.

Irak'taki depremin ardından TSK'dan yardım uçağı 3.resim

Irak'taki depremin ardından AFAD koordinasyonuyla arama kurtarma ve medikal müdahale birimlerinden oluşan bir ekip askeri kargo uçağıyla Ankara'dan Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti.

Irak'taki depremin ardından TSK'dan yardım uçağı 4.resim

TSK'nın Süleymaniye'ye gidecek olan yardım uçağında 20 kişilik sağlık ekibi ve 250 adet çadır bulunuyor.

Son Güncelleme: 13.11.2017 10:47
Anahtar Kelimeler:
DepremTskIrak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.