İşte Yeni Askerlik Sistemi!

Yeni askerlik sistemine göre bedelliler bir ay temel eğitim yapacak. Bedelli başvurusu kontenjandan fazla olursa kura çekilecek.

08 Mart 2019 Cuma 15:20
İşte Yeni Askerlik Sistemi!

Buna göre hem erbaş ve erler hem bedelli olanlar bir ay temel eğitim yapacak. Bunun sonunda bedelliye ayrılanların askerlikle ilişkisi kesilecek. Bedelli başvurusu kontenjandan fazla olursa kura çekilecek.

Askerliğini bedelli olarak yapmayan yükümlülerden;

Lise mezunu ve altı olanlar 1 ay temel eğitime müteakip 5 ay kıtada görev yapacak. Bunun sonunda erlere 'kalmak ister misiniz' diye sorulacak.

Lisans ve lisansüstü eğitim yapanlar yedek subay olacaklar. 2 ay temel ve sınıf eğitimi alacaklar, 10 ay kıtalarda maaşlı olarak görev yapacaklar ve daha sonra terhis olacaklar. İsterlerse subaylığa geçebilecekler.

Meslek yüksekokulu mezunları ise yedek astsubay olacaklar. Elektrik, torna, otomobil, kimya, sağlık gibi alanlarda mesleklerine devam edecekler.

Lisans ve lisans üstü kadrolar için yedek subay kadrosunun dolu olması durumunda bu kişiler yedek subay olabilecek.

Lisans ve lisans üstü ile meslek yüksek okulu bitirenler isterlerse 6 ay kısa dönem er olarak da askerlik hizmetini tamamlayabilecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.