Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimle Mümkün

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Geylan Açıklamalasında "Kadına yönelik şiddetle mücadelenin en etkili yolu eğitimli nesiller yetiştirmektir." dedi.

07 Mart 2022 Pazartesi 16:51
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimle Mümkün

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 8 Mart Kadınlar Günü için açıklama yaptı. "Kadınların işgücüne katılım oranı artırılmalıdır." dedi.

Kadınların sivil toplum kuruluşlarında erkeklerden daha az yer aldığını belirten Geylan, "Kadınlar sivil toplum kuruluşlarının yönetim mekanizmalarında aktif olarak yer almalıdır."dedi ve ekledi; "Bu noktada kadınların sivil toplum kuruluşlarına üye olmasını sağlamak, sendikaların yönetim mekanizmalarında yer almasını teşvik etmek, aktif olarak görev almasının önünü açmak çok önemlidir. Kadınlarımızın bu konuda daha çok talepkâr olmasını ve kendilerini sürecin dışında tutmamasını özellikle istiyoruz."

Kadın erkek eşitsizliğini sektörde içerisinde ki durumlarını ve maaş farklarına değinen Başkan, Kadına yönelik şiddet için mücadele yollarını anlattı. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini önlemenin en etkili yolunun eğitimli nesiller ile olduğunu söyledi. 

 Kız Çocuklarının okula gitme oranarının artırılması gerektiğini belirten Geylan, “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının bir benzeri yeniden hayata geçirilmeli, eğitimin kız çocukları için hayati öneme sahip olduğunun altı çizilerek, aileler ikna edilmeli, ebeveynlerin çocuklarını okula göndermemeleri durumunda ise daha ağır yaptırımlar uygulanmalıdır dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.