Meclis'teki 4 siyasi partiden S-400 yaptırımlarına veto!

Meclis'teki 4 siyasi parti, ABD'nin açıkladığı CAATSA kapsamında Türkiye'ye yaptırım kararına tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamada "ABD'nin yaptırım kararını reddediyoruz" denildi.

15 Aralık 2020 Salı 16:33
Meclis'teki 4 siyasi partiden S-400 yaptırımlarına veto!

ABD, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin yaptırımlarını açıkladı. Uygulanacak yaptırımlar, Savunma Sanayii Başkanlığı’nı (SSB) hedef alıyor. 

Meclis'teki 4 siyasi parti, ABD'nin açıkladığı CAATSA kapsamında Türkiye'ye yaptırım kararına tepki gösterdi. 

Karar reddedildi

TBMM'de; AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzasıyla yapılan ortak açıklamayla, ABD'nin Türkiye'ye karşı açıkladığı yaptırım kararı reddedildi. Hazırlanan ortak bildiri TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

MSB: Yaptırım kararını kınıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise "ABD'nin, ülkemizin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma sistemi tedariki nedeniyle müttefiklikle, mevcut askerî, politik gerçeklerle ve NATO ittifakının güvenliği ile bağdaşmayan yaptırım kararını kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.