Mustafa Destici: Davanın da söz konusu “it”in de takipçisi olacağız!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

05 Temmuz 2023 Çarşamba 14:43
Mustafa Destici: Davanın da söz konusu “it”in de takipçisi olacağız!

Mustafa Destici, emekli ve memur maaşlarıyla ilgili olarak, " Vatandaşlarımızın, öncelikle memur ve emeklilerimizin gündeminde, temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam var. Tüm dünyayla birlikte, ülkemizde de geçtiğimiz 5 yılda yaşanan felaketlerin; pandeminin, savaşların, pandemi ve savaşların neden olduğu krizlerin; son olarak Yüzyılın Felaketi olarak adlandırılan depremin etkilerini yaşıyoruz. Bununla birlikte hükümetimiz, süreci, soğukkanlılıkla, akılla ve sağduyuyla yönetiyor. Önceki gün, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, “çalışmaların sürdüğünü” ve “en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını” açıkladı. Biz de memur ve emekli maaşlarına, en az, “enflasyon + %10 Refah Payı” zam yapılmasını talep ediyoruz. Yüzde 30 civarında bir zam yapılmalı diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Terör örgütünün, eylemlerinin, mensuplarının övülmesi suçtur"

Destici, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı skandal açıklamalara ilişkin şunları söyledi;

"Abdullah Öcalan bir siyasi figür değildir. PKK, on binlerce cinayetin sorumluluğunu taşıyan, bunun dışında da sayısız suçun faili olan alçak bir terör örgütüdür. Terör örgütünün, eylemlerinin, mensuplarının övülmesi suçtur. Terörün yanında, önünde, arkasında, sağında, solunda olan herkes; terör örgütüyle iltisaklı her fert ve topluluk; siyasetin değil, güvenlik güçlerinin ve yargının görev alanındadır. Güvenlik güçlerimiz ve yargı, anayasanın kendisine verdiği görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.Kimse, devlet kurumlarının, “hukukun gereklerini yerine getirmesini”, bir suçlama gerekçesi yapamaz.Sözde “gazeteci”, “televizyoncu” sıfatıyla aramızda dolaşan; yazdığı paçavra kitapta Rahmetli Şehit Liderimize iftiralarda bulunup “katil” sıfatı kullanan bir “it”in; Apo’yu övmesi tesadüf de sürpriz dedeğildir. Davanın da söz konusu “it”in de takipçisi olacağız."

" İsveç bu ve benzeri eylemlere müsaade ettiği sürece Türkiye’den NATO vizesi almamalıdır"

İsveç'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde Başkent Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakma skandalına ilişkin, "Zaman zaman İsveç’te, İslam’a, Müslümanlara yönelik provokasyonlar yaşanıyor. Öncelikle, Kur’an-ı Kerim’i, inançlarımızı, Müslümanların insanlık onurunu hedef alan saldırıları lanetliyorum. Bu bağlamda, hiçbir saldırı, “düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Demokrasi, Avrupa başta olmak üzere, dünya üzerinde yaşayan Müslümanların hedef haline getirilmesinin bahanesi yapılamaz. Saldırıların hedefinin, öncelikle Türkiye olduğunun da farkındayız. Hükümetimiz gereken açıklamaları yapıyor. Uluslararası ilişkilerde “karşılıklı saygı ve güven” en önemi unsurdur. Türkiye ilişkilerini yine “karşılıklı saygı ve güven”i esas alarak yürütmelidir. Türkiye’nin herhangi bir konuda desteğini isteyenler, öncelikle “dost olmanın” gereklerini yerine getirmelidir. İsveç bu ve benzeri eylemlere müsaade ettiği sürece Türkiye’den NATO vizesi almamalıdır" ifadelerini kullandı.

Fransa'da meydana gelen olayları, dikkatle takip ettiklerini aktaran BBP Lider, yaşananlardan Fransız yöneticilerin sorumlu olduğunu, Fransa'nın önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.