Özel sigorta koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?

Türkiye'de korona virüs tedavisini kim karşılıyor?

02 Nisan 2020 Perşembe 10:28
Özel sigorta koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?

Koronavirüs tedavi süreci, çeşitli aşamalardan oluşan bir süreci kapsıyor. İlk evre, semptomların gösterilmesiyle birlikte acil servise gidilmesini ifade ediyor. Bu evreyi hastaya koronavirüs testi yapılması ve test pozitif sonuç verdiği takdirde hastanın tedavi sürecine alınması takip ediyor.

Bu koşullar altında akıllara özel sigorta şirketlerinin koronavirüs testi ve COVID-19 tedavi masraflarını karşılayıp karşılamadığı sorusu geliyor. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'de koronavirüs testlerinin mutlak suretle ücretsiz olduğunu söylemişti.

Bundan sonraki süreç ise farklı işliyor. DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, özel sigorta şirketlerinin masrafları koronavirüs teşhisi konana kadar karşıladığını, teşhis konduktan sonraki süreçte ise devletin devreye girdiğini söylüyor.

Dolayısıyla semptom gösteren hastaların virüs tespit edilene kadarki tedavileri özel sigorta kapsamındayken, virüsün testi ve tedavisine ilişkin giderler devletin yükümlülüğünde.

Tezel, "Dünya Sağlık Örgütü'nce bir pandemi ilan edildi. Pandemi yani genel bir yaygınlık olduğu için özel sigorta şirketlerinin koronavirüs tedavisini ödeme zorunlulukları yok. Salgın hastalıkların tedavisini devlet, yani kamu karşılamak zorunda" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Corona VirüsKorona Virüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.