Öztürk,Yerel Kanalların Durumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY'a Sordu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, hazırladığı soru önergesinde yerel kanalların durumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY'a sordu. Hazırlanan sor önergesi haberimizde.

19 Mart 2020 Perşembe 15:19
Öztürk,Yerel Kanalların Durumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Fuat OKTAY'a Sordu.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk hazırladığı Soru Önergesi Şu Şekildedir.

18.3.2020 tarihinde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" olarak adını verdiği ekonomiyle ilgili alınacak ve 100 milyar liralık paketi içeren tedbirleri açıklamıştır.

2018 ve 2019 yılında yaşanan ekonomik krizler nedeniyle etkinlik ve organizasyon iptalleri ile çıkmaza giren yerel medya, koronavirüsün ekonomik etkileri nedeniyle daralan reklam pazarından en fazla etkilenecek sektörlerin başında gelmektedir.

            Bu doğrultuda;

  1. Son iki yıl içerisinde kapanan yerel televizyon sayısı ne kadardır?
  2. Son iki yıl içerisinde kapanan ulusal ve yerel gazete sayısı ne kadardı?
  3. Medya sektöründe son 2 yıl içerisinde işini kaybeden medya çalışanı sayısı ne kadardır? Bu süreçte 212 sayılı Basın İş Kanununa göre sigortalı olan basın çalışanları sayısındaki değişim oranı, geçmiş yıllara göre ne şekilde gerçekleşmiştir?
  4. Yerel televizyon kuruluşlarının TÜRKSAT’a ödemekle yükümlü olduğu tutar ne kadardır?
  5. Son 2 yıl içerisinde TÜRKSAT’a yapması gereken ödemeyi gerçekleştiremediği için televizyon yayınları askıya alınan yerel televizyon sayısı ne kadardır?
  6. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamına alınmayan yerel televizyon kuruluşları ve çalışanlarının reklam gelirlerinden yoksun kalacağı dikkate alınarak, yayın kuruluşlarının TÜRKSAT ödemelerini salgın tehdidi geçene kadar ertelemeyi düşünüyor musunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.