Şehir Hastanesi yoluna 5 aşamalı proje!

Eskişehir Yolu’nda, Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte artacak trafik yoğunluğuna karşı alınacak tedbirler düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

30 Haziran 2017 Cuma 12:58
Şehir Hastanesi yoluna 5 aşamalı proje!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ev sahipliğindeki toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bürokratlar katıldı. Toplantıda, günlük 100 bin kişilik sirkülasyonun olacağı değerlendirilen Bilkent Şehir Hastanesi trafiği için "5 aşamalı" projenin uygulanmasına karar verildi. 
Projeye göre, Bilkent Şehir Hastanesi’ne gidiş esnasında yaşanabilecek trafiği çözüme kavuşturacak projenin ilk aşamasında, ODTÜ ve Bilkent kavşaklarına 3'er köprü, alt geçit ve menfez ile bir tünel yapılacak, Eskişehir Yolu’nda çeşitli düzenlemelerle iyileştirme sağlanacak. Projenin 2'nci aşamasında, Hacettepe Üniversitesi Kavşağı ve Sabancı Bulvarı'na 4 köprü, 2 alt geçit ve 1 menfez inşa edilecek. 3'üncü aşamada, Ankara Bulvarı 2 köprü ve 5 alt geçitle rahatlatılacak. 4'üncü aşamada, ODTÜ Kavşağı'na tünel bağlantısı sağlanacak. Son aşamada ise İncek Bulvarı bağlantısı gerçekleştirilecek. 

700 MİLYONLUK YATIRIM

Toplamda 32 kilometrelik yeni yol yapılacak olan projeyle çevre düzenlemesi, yaya üst geçitleri ve yaya yolları gibi hem araç hem de yaya trafiğini rahatlatacak uygulamalar hayata geçirilecek. Böylece Eskişehir yolunda oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilerek, hastaneye başta şehir içi olmak üzere Ankara'nın dört bir yanından ve çevre yolundan en hızlı şekilde ulaşım sağlanacak. 
Ankara Bilkent Şehir Hastanesi için uygulamaya konulacak olan proje ile 700 milyon liralık yol yatırımı, başta şehir hastanesi ziyaretçileri üzere Ankaralıların hizmetine sunulacak. Yapımı planlanan köprü ve tüneller, Bilkent Şehir Hastanesi ile eş zamanlı olarak hızlı bir şekilde inşa edilip hizmete alınacak.

Anahtar Kelimeler:
HASTANEşehir Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.