“Sigorta’sını Devlet Öderse Bir Kişi Daha İstihdam Edelim”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, KONTV’de yayınlanan “Ankara Konuşuyor” programının konuğu oldu. Apaydın, “servis araçlarında bir kişi daha istihdam edelim ancak sigortasını devlet ödesin” dedi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 14:00
“Sigorta’sını Devlet Öderse Bir Kişi Daha İstihdam Edelim”

KONTV’de Ankara Konuşuyor programına konuk olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın sektör sorunlarını değerlendirdi.

 Apaydın, Minibüsçülerin otobüs vergisi konusunda şunları söyledi:

"Yeni yapılacak düzenlemeyle, her araç sahibi ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Şöyle ki; 10 koltuğu olan araçlar otomobil sayılması gerekirken minibüs kabul ediliyor ve 4 bin 300 liraya varan tutarda MTV ödemesi gerekirken 888 lira vergi ödüyorlar. Bu araçları çoğunlukla taksi ruhsatı olmayan korsan taksiciler kullanırken, vergi mükellefi olan ruhsatlı minibüsler de tersine cezalandırılarak otobüs vergisi ödüyor. Minibüslerden alınan otobüs vergisi sorunu bitiyor. Konunun TBMM'ye sevk edilerek, yeni torba yasaya dahil edilmesiyle haksız bir uygulamadan vazgeçiliyor."

Apaydın sözlerine şöyle devam etti:

“Son yıllarda devlet esnaf ve sanatkarların ayakta durabilmesi için krediler veriyor. Bu kredileri daha ziyade kredi kooperatifleri aracılığıyla 200 bin liraya kadar para veriliyor. Ve 5 yıl ödemeli zamana yayılıyor , faizleri de düşük. Ancak biz 2004 yılından beri bir defaya mahsus araçlarımızı yenileyebilmek, şehrin atmosferini de daha temiz bir havaya dönüştürebilmek için büyük bir mücadele sarf ettik. Geldiğimiz bu günlerde ÖTV vergisinden muaf tutularak ticari araçlarımızı yenileme hakkını kazandık.30 Haziran 2019’a kadar bütün araçlarımızı yenileyeceğiz”.

“Benim de KONTV aracılığıyla bir ricam olucak. Biz bu lise mezunu rehber gözetmenleri servis araçlarımızda istihdam edelim, bunun sigortasını devletimiz ödesin”.

Anahtar Kelimeler:
Minibüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.