Ulus’ta bulunan 100. Yıl Çarşısı yıkılacak

Ankara Ulus’ta bulunan 100. Yıl Çarşısı yıkılacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şeffaf belediyecilik ilkesi gereği mal ve hizmet alımları için başlattığı canlı yayın uygulaması ile yapılan ihalelere bir yenisi eklendi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “100. Yıl Çarşısı’nın Geri Dönüşüm Malzemeleri Karşılığı Yıkımı İşi” ihalesine 56 firma katıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan, Büyükşehir Genel Sekreteri Baki Kerimoğlu’nun yönetiminde ve Belediye Encümeni huzurunda yapılan bu ihale toplantısı canlı olarak yayınlandı.

02 Temmuz 2020 Perşembe 12:30
Ulus’ta bulunan 100. Yıl Çarşısı yıkılacak
TAHMİN EDİLEN BEDELİN 3 KATI KAZANÇ SAĞLANDI

Firmalar arasında kıran kırana mücadelenin yaşandığı ve 2 saatten fazla süren ihalede 100. Yıl Çarşısı için tahmin edilen bedelin 3 katı oranında yüksek teklife ulaşıldı. Tahmin edilen bedeli 699 bin 547 TL olan 100. Yıl Çarşısı ihalesinde, en yüksek teklifi 2 milyon 150 bin TL ile Dedeli Yapı Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi verdi. Dedeli Yapı Geri Dönüşüm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sayesinde sağlanan 2 milyon 150 bin TL’lik kazanç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına aktarılacak. Dedeli firmasıyla yapılacak sözleşmenin ardından 180 gün içinde 100. Yıl Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlanacak.

ANKARALILAR YENİ MEYDANINA KAVUŞUYOR

100. Yıl Çarşısı’nın yıkımıyla birlikte 1. ve 2. TBMM Binası, Ankara Valiliği, Hacı Bayram Camii ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı Ulus semti, yeni bir meydana kavuşacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıkım öncesi çarşıda bulunan esnafın mağdur olmaması için tebligatta bulundu.

“YIKIM KARARI ULUS PROJESİ’NİN BAŞLADIĞI ANLAMINA GELİYOR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yıkım kararının Ulus Projesi’nin başladığı anlamına geleceğini söyledi. Başkan Mansur Yavaş, “Bu adım artık Ulus projesi başlıyor anlamına geliyor. İnsanlarda bir heyecan yaratacağını ve beklentiye gireceklerini düşünüyoruz. Posta Caddesi’nin düzenlenmesinin projesi de hazırlanıyor. Ulus’un tümünü ele alacağız. Ankara Valiliği başkanlığında Ankara Turizm İş Birliği ve Koordinasyon Kurulu (ATİK) diye bir kuruluş var. Orası da çalışmalarına devam ediyor, Ulus’u da çok iyi şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.07.2020 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.