"Virüs havadan bulaşıyor" MU?

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgını hakkında sürekli uyarılarda bulunurken bu kez tam tersi bir olay yaşandı. 32 ülkeden 239 bilim insanı DSÖ'ye açık bir mektup kaleme aldı.

07 Temmuz 2020 Salı 12:44
"Virüs havadan bulaşıyor" MU?

32 ülkeden 239 bilim insanı, koronavirüsün "havadan bulaşma riski" konusunda Dünya Sağlık Örgütü'ne hitaben mektup yazdı. Bilim insanları, DSÖ'nün uyarılarını bu yönde güncellemesini talep ediyor.
Dünya Sağlık Örgütü ise havadan bulaşma riski konusunda yeterli kanıt bulunmadığını belirtiyor.
Yeni tip koronavirüsün sıkı önlemlere rağmen dünya çapında yayılmasını durdurmakta zorluk yaşanırken, yüzlerce bilim insanı havadan bulaşma riski konusunda Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) hitaben bir mektup kaleme aldı. 
Uzmanlar, şu ana dek virüsün sadece büyük damlacıklarla yayıldığı yönünde uyarıda bulunan DSÖ'nün tavsiyelerini güncelleyerek havadan küçük damlacıklar yoluyla da bulaştığını kabul etmesini, böylelikle hükümetlerin özellikle havalandırmalı kapalı alanlarda daha fazla önlem almasını istiyor.
New York Times gazetesi, 32 ülkeden 239 bilim insanının kaleme aldığı mektubun bu hafta bir bilim dergisinde yayımlanacağını yazdı.
İmzacılar arasında DSÖ'nün koronavirüs konusundaki direktiflerinin hazırlanmasına yardımcı olan uzmanların da bulunduğu belirtiliyor.
DSÖ'ye göre koronavirüs nasıl bulaşıyor?
DSÖ, virüsün çoğunlukla insanların öksürmesi veya hapşırmasıyla yüzeylere yapışan büyük damlacıkların başkaları tarafından ellenip yüze götürülmesi veya 1 metreden yakın mesafede duran kişiler arasında küçük damlacıklar yoluyla bulaştığını savunuyor. 
Kurumun hükümetlere yönelik tavsiyeleri de, bu yayılma türünün önlenmesini sağlayacak tedbirlere dayanıyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.