Zeytin Dalı Harekatı'nda 6. Gün!

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika görüntüler geldi. Ele geçirilen PYD/PKK'lı teröristlerce yapılan betonarme ve çukur mevziler dikkat çekti. AA'nın paylaştığı görüntülere, üstü kapalı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tüneller, nöbet noktaları ve yataklar yansıdı

25 Ocak 2018 Perşembe 11:01
Zeytin Dalı Harekatı'nda 6. Gün!

Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika haberler geliyor.  Terör örgütleri PYD/ PKKve DEAŞ'a yönelik harekatın sürdüğü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, teröristlere ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı. AA'nın aktardığına göre, teröristlerin kaçtığı mevziler görüntülendi.

YENİ BİR NOKTA DAHA AÇILDI

Habertürk TV'den Osman Girgin'in güvenlik kaynaklarından aktardığına göre, Afrin harekatı kapsamında bölgede yeni bir nokta daha açıldı. Stratejik önemi olan Minniğ Havalimanı'nın da biraz daha altında kalan Tel Rifat bölgesinden, Mare'den de ÖSO unsurlarının giriş yapmaya başladıkları belirtildi. Bölgede yoğun çatışma yaşandığı da gelen bilgiler arasında. TSK ve ÖSO 4 cephede 8 noktadan Afrin'e ilerliyor. 

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA GÜN GÜN NELER YAŞANDI?

1. Gün: 72 uçakla Afrin'e yönelik hava harekatı başlatıldı. 108 hedef vuruldu.

2. Gün: 32 uçakla 45 hedef vuruldu. Kara Harekatı da başladı.

3. Gün: Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. günün en önemli gelişmesi TSK'nın Azez'den açtığı yeni cephe oldu.

4. Gün: Çatışmalar Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. 22 köyde kontrol sağlandı.

5. Gün: Sabah saatlerinde sızma girişiminde bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmalar Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada 287 teröristin etkisiz hale getirildiği ve dün şehit olan 2 askerin naaşına ulaşılamadığı belirtildi

Son Güncelleme: 26.01.2018 11:05
Anahtar Kelimeler:
Tsk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.