"Anadolu'nun Altın Elleri: El Sanatları Festivali" başladı

- Türkiye'nin farklı kentlerinden Eskişehir'e gelen 33 sanatçı eserlerini sergiledi

05 Ekim 2018 Cuma 17:11

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de ilki düzenlenen "Anadolu'nun Altın Elleri: El Sanatları Festivali" törenle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Geleneksel El Sanatları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalin, AÜ Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki açılışına, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şennur Azade ve AÜ Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal ile diğer ilgililer katıldı.

Ebru ve hüsn-i hat sanatından, deri ve lüle taşı işlemeciliğine kadar 33 sanatçının eserlerinin yer aldığı festivalin açılışının ardından, stantlar gezildi. Sanatseverler, el sanatları hakkında sanatçılardan bilgi aldı.

Eskişehir Sultan Okçuluk Ata Sporları Derneği üyeleri de festivalde çeşitli gösteriler sundu. Eserlerin sergilendiği stantlar, 21 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.