"ANKARAY Kitap İstasyonu" Dikimevi durağında hizmete açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nce Dikimevi İstasyonu'nda "ANKARAY Kitap İstasyonu" adlı kütüphane açıldı.Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre başkentte okuma alışkanlığını...

26 Haziran 2022 Pazar 13:41

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü'nce Dikimevi İstasyonu'nda "ANKARAY Kitap İstasyonu" adlı kütüphane açıldı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre başkentte okuma alışkanlığını artırmak amacıyla yeni projeler hayata geçiriliyor.

EGO Genel Müdürlüğü, "Al, Oku, Bırak" sloganıyla Kızılay Metro İstasyonu'ndan sonra ikinci temalı kütüphaneyi, öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu ANKARAY Dikimevi İstasyonu'nda hizmete açtı.

Metro istasyonunda 26 yıldır atıl durumda bulunan alan yeniden düzenlenerek modern bir kütüphaneye dönüştürüldü.

Kütüphane, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Ders ve hikaye kitapları, romanlar, ansiklopediler ve dergilerin yer aldığı 5 bin kitap kapasiteli kütüphaneye çalışma masaları da konuldu.

Başkentliler T.C. kimlik numaraları ve telefon numarasıyla kayıt yaptırarak kütüphaneden ücretsiz kitap alabilecek. Kitapseverler, kütüphaneden aldıkları kitapları bir aylık okuma süresinin ardından iade ederek yeni bir kitap için başvuru yapabilecek.

Öte yandan, ANKARAY Kitap İstasyonu ve EGO Metro Kitap İstasyonu için kitap bağış kampanyası da başlatıldı.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Raylı sistem istasyonlarımızda mini kütüphaneler projesine başlarken amacımız kitap okuma oranının düşük olduğu ülkemizde, vatandaşlarımızı okumaya teşvik etmek, en azından metro seyahatlerinde kitap okuyabilmelerine imkan sunmaktı. Vatandaşlarımızın, sanki evindeki kütüphanesinden kitap alıyormuş gibi rahatça ve hemen ulaşabileceği bir ortam sağlayarak yolculuklarında daha keyifli ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak istedik. İlk mini kütüphanemizden güzel dönüşler aldık ve bu dönüşlerin de teşvikiyle yeni kütüphaneler oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." ​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.