Çukurambar Kültür Sanat Merkezi açıldı

ANKARA (AA) - "Geleneksel Türk sanatları" temalı Çukurambar Kültür Sanat Merkezi açıldı.Açılış töreninde konuşan merkezin kurucusu Kültür Bakanlığı Ebru Sanatçısı Hülya Uşan, merkezin 1 sanat galerisi, 1 seminer salonu ve...

26 Haziran 2021 Cumartesi 17:40
Çukurambar Kültür Sanat Merkezi açıldı

ANKARA (AA) - "Geleneksel Türk sanatları" temalı Çukurambar Kültür Sanat Merkezi açıldı.

Açılış töreninde konuşan merkezin kurucusu Kültür Bakanlığı Ebru Sanatçısı Hülya Uşan, merkezin 1 sanat galerisi, 1 seminer salonu ve 7 sanat atölyesinden oluştuğunu belirtti.

Ankara'da "geleneksel Türk sanatları" temalı tek sanat merkezi olduklarını ifade eden Uşan, "Ülkemizde bu temada sınırlı sayıda sanat merkezi mevcut. Sanat merkezimizde; ebru, tezhip, kat'ı, çini, yağlı boyanın yanı sıra çocuk sanat atölyesi ile musiki atölyesi de yer almaktadır. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle amacımız Ankara'ya yeni bir renk ve soluk getirmek." dedi.

Etkinlikte müzik dinletisinin ardından "Ebru, hat ve kat'ı sanatı" sergisi açıldı.

Ankara'daki Safa Cami Külliyesi içinde yer alan merkezde, 250 kişilik seminer salonu, 7 sanat atölyesi bulunuyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.