Erciyes’in “gelengi”si baharla yüzünü göstermeye başladı

KAYSERİ (AA) - Anadolu bozkırlarında yaşayan iki ayakları üzerinde durabilen gelengiler, baharın gelişiyle Erciyes Dağı eteklerindeki toprak altından çıkmaya başladı.Tarla faresi olarak da bilinen, Erciyes Dağı'nda sıkça rastlanan "gelengi"...

14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:37
Erciyes’in “gelengi”si baharla yüzünü göstermeye başladı

KAYSERİ (AA) - Anadolu bozkırlarında yaşayan iki ayakları üzerinde durabilen gelengiler, baharın gelişiyle Erciyes Dağı eteklerindeki toprak altından çıkmaya başladı.

Tarla faresi olarak da bilinen, Erciyes Dağı'nda sıkça rastlanan "gelengi" veya "geleni"ler bahar ayının gelmesiyle yüzünü göstermeye başladı.

İnsanlardan uzak yaşayan geleniler yeşeren otların arasında iki ayakları üzerinde durarak etrafı seyrederken sevimli görüntüler oluşturuyor.

Son yıllarda yaşam alanlarının daralması nedeniyle sayıları azalan gelengilere araba çarpması sonucu telef olmaması için Erciyes AŞ yetkilileri dağ genelinde "Dikkat gelengi çıkabilir" levhalarıyla önlem alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.