Yönetmen Abdülkadir Ceylan Ede, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı

06 Eylül 2023 Çarşamba 17:49
Yönetmen Abdülkadir Ceylan Ede, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gölde boğulma tehlikesi geçiren ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden yönetmen Abdülkadir Ceylan Ede'nin cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan cenaze, Odunpazarı ilçesi Gültepe Mahallesi'nde, yönetmenin annesi Türkan Ede'nin evinin önüne getirilerek helallik alındı.

Ede'nin cenazesi, daha sonra Üniversite Evleri Mescidi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Asri Mezarlık'ta defnedildi.

Cenaze törenine Ede'nin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Aynalı Tahir", "Pusat" ve "Acı Hayat" gibi birçok önemli dizinin yönetmenliğini yapan Ede, yüzmek için girdiği Sapanca Gölü'nde boğulma tehlikesi geçirmiş, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 58 yaşında hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.