Bağdat'ın Yetim ve Öksüz Türkleri!

Türkiye'den Daeş Terör Örgütü'ne katılmak için giden aileler geride çocuklarını bıraktı...

28 Aralık 2017 Perşembe 15:59
Bağdat'ın Yetim ve Öksüz Türkleri!

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır konferans için gittikleri Bağdat'ta bir yetimhaneye ziyarette bulundular. 

Ziyaret ettikleri yetimhane Türkiye'den Irak'a Daeş Terör Örgütü'ne katılmak için giden ailelerin geride bıraktıları çocukları...

AYD Başkanı Sinan Burhan yaptığı açıklamada '' Deaş terör örgütüne inanmış, kanmış aileler gitmişler. Babaları ölmüş annelerinin de bir kısmı ölmüş ya da hapiste. Çocukların kimsesi yok. Irak Hükümeti diyor ki ''Gelin bu çocuklarınızı alın.''  Bağdat'ta ki yetimhanenin şartları iyi ama diğer kamplardaki şartların iyi olmadığını banyosunun ve tuvaletini olmadığını birtakım verem, dizanteri gibi hastalıkların olduğu ifade ediliyor'' dedi.

Irak'ta bulunan yetim çocuklardan biri olan 7 yaşındaki Alparslan Kazancı, 22 Aralık tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilmiş ve annesiyle buluşmuştu. 

Sadece Bağdat'ta değil Irak'ta sayılarının 1200 olduğu tahmin edlien çocuklar geride kalan ailelerinin yanına dönmek istiyor. Çocukların Türkiye'ye getirilmesi için Dışişleri Bakanlığı Irak'lı yetkililerle temas halinde. 

Son Güncelleme: 28.12.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.