“Hava Kirli Olmasa Ondan Da Vergi Alacaklar”

Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş www.ankaradanhaber.com’a vergiler ve asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. Yokuş “Allahtan hava kirli kirli olmasa ondan da vergi alacaklar” dedi.

29 Kasım 2017 Çarşamba 17:07
“Hava Kirli Olmasa Ondan Da Vergi Alacaklar”

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş  “Vergi devlet bütçelerinin en önemli girdi kaynağıdır. Vergi gelirlerinin tüm gelirlerin içindeki payı %87’ dir. Şimdi vergi geliri dediğimiz zaman Türkiye’de şöyle bir şey algılanıyor. Sadece vergi mükellefleri vergi öder. Halbuki bir çocuk doğduğu zaman aldığımız her şeyde vergi var. Cenaze masrafları için kullanılan paralarda bile vergi var. Mezar yeri satın alınırken bile vergi var. Bu ülkede devlet sadece aldığımız havadan vergi almıyor. Hava kirliliği olmasa ondan da vergi alacaklar” ifadelerini kullandı.

Hükümetin tasarrufa gidileceği yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Yokuş “ Bu tasarruf nerede yapılacak devlet harcamalarında mı yapılacak, şahıs harcamalarında mı yapılacak nerde yapılacak” diye sordu.

Türk Büro Sen Genel Başkanı  Fahrettin Yokuş sözlerine şöyle devam etti:

“80 milyonun bu yükü omuzlamak mecburiyetinde kaldığı bir dönemde siz neden TBMM harcamalarını tasarrufun dışında tutuyorsunuz. Niye saray harcamalarını tasarrufun dışında tutuyorsunuz…

2018 yılı için TÜİK’in yeniden vergide değerlendirme oranı diye bir oran yaptı. Bunun anlamı şu devlet bir önceki yıla göre 2018 yılında toplam vergi gelirlerinde yeniden değerlendirme oranı kadar artış yapılacak …

Limonata veya meyve suyu nasıl özel tüketim vergisi alınabilir… Özel tüketim vergisi lüks tüketimedir. Verginin bile hangi kalemden alınacağının bir mantalitesi var. Araçlardaki özel tüketim vergisini anlarım. Ama sen limonataya meyve suyuna kadar özel tüketim koyarsan bu milletin aklıyla alay etmektir.

Asgari Ücret

Yokuş, “Asgari ücret %4+4 ü geçmez. Hatta daha aşağıya inecek. Sebebi de kamu işverenine devlet katkısı vardı. O katkı da kalkıyor işçiye yapılacak zam da %7-8 i geçmeyecektir. Şimdi 2018 için kamu memurlarına ve işçilere ortalama %7 oranında zam yapılıyor ama hepsinden ben %15 vergi alacağım bu da yetmez ek vergi alacağım, ek vergi de kişi başına  737 lira diyor. Böyle bir vicdan olabilir mi? Diye sordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.