Kandazoğlu “ Maliye Bakan’ımıza Teşekkür Ediyoruz”

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu ankaradanhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

29 Ocak 2018 Pazartesi 14:21
Kandazoğlu “ Maliye Bakan’ımıza Teşekkür Ediyoruz”

Maliye Bakanı Naci Ağbal kulüplerin amatör spor kapsamındaki harcamalarına vergi iadesi yoluyla destek vereceklerini açıklaması spor dünyasında sevinçle karşılandı.  

Konuyla ilgili ankaradanhaber.com’a açıklamalarda bulunan Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu ; “Maliye bakanımız Naci Ağbal’a çok teşekkür ediyoruz. Amatör spor kulüplerinin öneminin bilinmesi, sahip çıkılması bizleri çok mutlu etti. Çünkü biz ısrarla amatör spor kulüpleri yaşatılmalı diyoruz. En büyük sosyal projenin de amatör spor kulüplerinin yapmış olduğu içerisinde ki faaliyetler olduğunu dile getiriyoruz. Bu kulüplerin desteklenerek onların yaşayabilecek ve ayakta durabilecek şekilde çalışmalar yapılmasını istedi” ifadelerini kullandı.

Kandazoğlu, Sözlerine şöyle devam etti:

“Amatör spor kulübü çatısı altındaki başkan, yönetici ve sporcuların vatanına milletine bağlı bir millet yetiştirme konusunda çok büyük emek ve katkıları var. Bu Gelecek nesillerimizin amatör spor kulüplerinde iyi şekillenmesi noktasında önemli bir destek ve katkı olacağı kanaatindeyim. Ve bu insanlar hiçbir karşılık beklemeden bütün mesailerini amatör spor kulüplerine harcıyorlar. Emekli maaşlarını, kredi kartları ile o kulübü yaşatmaya çalışıyor

Bu işin diğer bir ayağı da sponsorluk yasası özellikle amatör spor kulüplerinde matrah üzerinden yüzde yüz düşülebilir ifadesi var. Bu sponsorluk yasası ülkemizde çok fazla bilinmiyor. Bunun kamu spotlarıyla anlatılması lazım. Amatör Spora verilecek bir kuruşun aslında bir fidan dikmekle eşdeğer olduğunu düşünüyorum. Oradaki her birey birer insandır ve oradaki her insanların yetişmesi için de mutlak suretle sponsorluk noktasında destek olmamız gerekmektedir. 

Bu yasanın revize edilebilir tarafı da bulunuyor. Biz sadece bir öneri niteliğinde söylüyoruz matrah’tan değil de vergi netinden bu sponsorluk giderinin düşürülmesi belki firmalara daha cazip gelebilir. Bu yapılırsa amatör spor kulüpleri çok daha iyi bir noktaya gelebilir”.

Konuyla ilgili haber sitemize değerlendirmelerde bulunan Habertürk Ankara Spor Müdürü Ali Öcal da  “Böyle bir adımın atılmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmekten isterim. Amatör Spor Kulüpleri  hakkettikleri ilgiliyi görselerdi bu kulüpleri bugün bu halde olmayacaktı” dedi .

Öcal, Türk sporunun geleceğini yeniden inşa etmek itiyorsak amatör spor kulüpleri için çok ciddi yasalar ve yönetmelikler hazırlanması gerekiyor” diye konuştu. Türkiye’deki sporcu sayısının diğer ülkelere göre az olduğunun altını çizen Öcal, spor kulüplerinin sayısının da yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
Amatör Spor Kulüpleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.