AK Parti'li Turhanoğlu'ndan Büyükşehir Belediyesine URAYSİM eleştirisi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu, Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesi'nde Alpu ilçesinde yalnızca binde beş oranında alan kullanılacağına değinerek, Eskişehir...

16 Mart 2022 Çarşamba 17:35
AK Parti'li Turhanoğlu'ndan Büyükşehir Belediyesine URAYSİM eleştirisi

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu, Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) Projesi'nde Alpu ilçesinde yalnızca binde beş oranında alan kullanılacağına değinerek, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulundu.

Turhanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, URAYSİM Projesi'nin tamamlandığında Türkiye'nin Avrupa'da 400 kilometre/saat hızda seyreden, Yüksek Hızlı Tren testlerinin yapılabileceği, 52,93 kilometre uzunluğunda test yoluna sahip ilk ülke olacağını vurguladı.

Proje sayesinde konvansiyonel dizel ve elektrikli lokomotiflerin, metro araçları ve tramvay araçlarının testlerinin yapılabileceğinin altını çizen Turhanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tarım arazisine ray döşenecek' diyenler. Son birkaç ayda ne kadar yeşil alanı imara açtıklarına dönüp baktılar mı? URAYSİM Projesi'nin tarım arazisinden sadece binde beş alacak. Bu proje ile ilgili konuşurken Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyesinin tramvay alımı sırasında da bu tür teknolojilerde dünyanın en iyisi olan Kanada firması Bombardier ile TÜLOMSAŞ arasında ortaklık veya patent gibi yollarla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları girişimlerde, 2001-2002 döneminde TÜLOMSAŞ'ın başındaki yönetim tarafından engellendiğini iddia etti. Bu cümlelerin ne kadarı doğru? 2011 yılında AK Parti meclis grubu olarak ek tramvaylar için İller Bankası'ndan istenilen kredi talebine destek verdik.

Eskişehir sanayisinin gelişmesine ve yerli sanayiye katma değer sağlanması amacıyla tramvay alımlarında en az yüzde 30 yerli iş birliği yapma şartı getirilmesini istedik. Bu talebimiz CHP grubu tarafından reddedildi. Biz 10 yeni tramvay alınması konusunda destek verdik. Yerli iş birliği şartı talebimiz ise CHP'li meclis üyeleri ve Başkan Yılmaz Büyükerşen'in oyları ile reddedildi. URAYSİM nedeniyle Alpu Ovası'nın yalnızca binde beşi tarım dışı kullanılacak. Peki Büyükşehir Belediyesi ne kadar kamusal alanı, yeşil alanı imara açtı ve hala açıyor?"

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiEskişehirURAYSİM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.