CHP Genel Başkan Yardımcısı Uyar, basın toplantısında konuştu:

- "(Çalışmayan emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödeme) Erdoğan, açıkça 5,8 milyon emeklimizi bu ülkenin birer vatandaşı olarak görmüyor. Böyle adaletsizlik olur mu? Böyle ayrımcılık olur mu?"

11 Ekim 2023 Çarşamba 12:28
CHP Genel Başkan Yardımcısı Uyar, basın toplantısında konuştu:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, çalışmayan emeklilere yönelik bir defaya mahsus yapılacak 5 bin liralık ödemeye ilişkin, "Erdoğan, açıkça 5,8 milyon emeklimizi bu ülkenin birer vatandaşı olarak görmüyor. Böyle adaletsizlik olur mu? Böyle ayrımcılık olur mu?" dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Uyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere, bir defaya mahsus 5 bin lira tutarında ikramiye müjdesi verdiğini belirtti.

Uyar, "Gerçi açıklaması müjde miydi yoksa emeklilerimiz ile alay mı etti, ne biz anladık ne de ülkemizdeki milyonlarca emekli anladı. Erdoğan'ın müjdesinden her zamanki gibi hem ayrımcılık hem de sefalet çıktı." görüşünü aktardı.

Hasan Efe Uyar, "asgari ücretin bile yarısına denk gelmeyen ikramiyenin 'müjde' diye sunulduğunu" belirterek, şunları kaydetti:

"Bununla da yetinmeyip bu sefalet ikramiyesinden çalışmak zorunda bırakılan emeklileri de mahrum bıraktı. İkramiye adı altında verilen 5 bin liralık komedi ikramiyesinin zaten övülecek bir yanı yok. Bakın sadece bir kilo ete göre örnek verelim geçtiğimiz yıl bu ikramiye ile 38 kilo et alınabilirken, bu yıl sadece 16 kilo et alınabiliyor. Esas dikkat çekici husus bu ikramiyeden emekli olup ama çalışmak mecburiyetinde olan emeklilerimizin yararlanamayacak olması. Bu ülkede 8 milyon emekli ve hak sahibi asgari ücretin altında aylık alıyor. Siz '5 bin lira ikramiye veriyorum' diye müjde vereceksiniz, ama 5 milyon 801 bin emeklimizi yani her iki emeklimizden birini ikramiye hakkından mahrum bırakacaksınız. Sizin adalet anlayışınız tıpkı partinizin isminde yazan adalet ismi gibi sadece kağıt üstünde kalan bir kavram. Erdoğan, açıkça 5,8 milyon emeklimizi bu ülkenin birer vatandaşı olarak görmüyor. Böyle adaletsizlik olur mu? Böyle ayrımcılık olur mu?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.