DEM Parti'li Çiftyürek: "Türkiye, gıda enflasyonunda OECD ülkeleri arasında birinci sırada"

26 Aralık 2023 Salı 17:54
DEM Parti'li Çiftyürek:

TBMM (AA) - DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Türkiye'nin "gıda enflasyonunda Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığını" söyledi.

Çiftyürek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri tamamlanan 2024 yılı bütçesinin işçi, emekçi, küçük esnaf, engelli, kirada oturan vatandaşlar için "geleceğe dönük hiçbir şey vadetmediğini" ileri sürdü.

Aynı dönemde görüşmelerine başlanan asgari ücretin "kapitalist sistemde kölelik ücreti olarak görüldüğünü" öne süren Çiftyürek, sermayenin yanında tutum alan sendikalardan çalışanlardan yana bir tavır sergilemelerini de beklemediklerini belirtti.

Çiftyürek, "Türkiye, Ekim 2023 yılı verilerine göre gıda enflasyonunda OECD ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyor. Sorun asgari ücretin artırılması değil, sorun asgari ücret artırılmadan önce her şeye gelen zamlardır. Bu noktada hayat pahalılığının, gıda zamlarının ve kira artışlarının durdurulması gerekmektedir. Bu artışlar durdurulsa zaten asgari ücretin artırılmasına gerek yok." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
TBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.