Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun 23 Nisan mesajı:

- "Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağı TBMM'nin, problemlerimizin çözüme kavuşturulacağı yegane çatı olması gerektiğini düşünüyor ve bu nedenle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz"

22 Nisan 2022 Cuma 23:53
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun 23 Nisan mesajı:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağı TBMM'nin, problemlerimizin çözüme kavuşturulacağı yegane çatı olması gerektiğini düşünüyor ve bu nedenle güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan'ın ülkeyi işgal etme teşebbüsleri karşısında, milletin topyekun vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini ifade etti.

Temel Karamollaoğlu, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" cümlesinin şiar edinildiği istiklal mücadelesi sırasında olağanüstü şartlar altında görev yapan Gazi Meclis'in üstlendiği ağır sorumluluğu mehabetine yakışır bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.

TBMM'nin, bugüne kadar aldığı tarihi kararlarla milletin mukadderatını değiştirdiğine işaret eden Karamollaoğlu, ayrıca Türkiye'nin bugünü ve yarınlarını şekillendirdiğini, bu yönüyle demokrasinin ve ulusal egemenliğin sembolü haline geldiğini vurguladı.

Millet egemenliğinin tecelligahı TBMM'nin, dün olduğu gibi bugün de ülkenin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurum olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun ocağı TBMM'nin, problemlerimizin çözüme kavuşturulacağı yegane çatı olması gerektiğini düşünüyor ve bu nedenle Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bir asırlık tüm kazanımlarımızı korumak, üzerine daha büyüklerini inşa etmek ve ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın olduğunun farkında olarak istişare zeminini geliştirmek adına yeni dönemde TBMM yine önemli bir görev ifa edecektir."

Karamollaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, çocuklara, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek diledi. Karamollaoğlu, "Çocuklarına bayram armağan eden bir ülke olarak dünyada müstesna bir yer edinen Türkiye olarak, hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları ise en yürekten temenni ettiğimiz konuların başında gelmektedir." ifadesini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşı'nın kahramanları ve Gazi Meclis'in tüm üyelerini rahmetle andığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.