6. İşitme Engelliler Dünya Badminton Şampiyonası öncesi milli takım seçmeleri yapıldı

05 Temmuz 2023 Çarşamba 20:57
6. İşitme Engelliler Dünya Badminton Şampiyonası öncesi milli takım seçmeleri yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Brezilya'nın Para de Minas şehrinde 10-25 Temmuz'da düzenlenecek 6. İşitme Engelliler Dünya Badminton Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların belirlenmesi amacıyla Eskişehir'de milli takım seçmeleri yapıldı.

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu'nda düzenlenen seçmelere farklı illerden gelen işitme engelli sporcular katıldı.

Müsabakalar sonucunda kadınlarda Halenur Küçüksevgili ve Tellinur Ataş, erkeklerde Furkan Büyükgöze ile Mahmut Sert, federasyon imkanlarıyla şampiyonaya gitme hakkı elde etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Badminton Milli Takımı Başantrenörü Cavit Şengün, AA muhabirine, Brezilya'da düzenlenecek şampiyonaya hem sporcu seçmek hem de hazırlanmak için Eskişehir'de bulunduklarını söyledi.

Şengün, seçmelerde "Büyükler takımı" olarak 2'si kadın 2'si erkek 4 kişiden oluşan bir ekibin müsabakalar sonucunda belirlendiğini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.