Maçın ardından

- Ankaraspor Teknik Direktörü Mehmet Ak: - "Yılport Samsunspor'dan daha etkili oynadığımızı düşünüyorum" - Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam: - "Sonuç itibarıyla her ne şeklide olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı"

27 Aralık 2020 Pazar 22:38
Maçın ardından

ANKARA (AA) - TFF 1. Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Yılport Samsunspor'a 2-1 mağlup olan Ankaraspor'un teknik direktörü Mehmet Ak, etkili oynadıkları bir maçta kaybettikleri için üzüldüğünü söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ak, "Geçen hafta Bandırmaspor maçıyla oyun olarak üstüne koyan bir anlayışımız da vardı bugün. Hem mücadele anlamında hem saha içerisinde hücum geçiş organizasyonları olarak ikinci bölgeden kaptığımız toplarla, savunma arkasına attığımız toplarla Yılport Samsunspor'dan daha etkili oynadığımızı düşünüyorum." dedi.

Ak, maçta net gol pozisyonları bulduklarını ancak değerlendiremediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Savunmada yaptığımız bir hata penaltı ile sonuçlandı ve geriye düştük. Oyuna tekrar tutunduk. 1-1 beraberlikten sonra skoru 2-1 yapabilirdik. İkinci devre yine oyun dengede giderken, pozisyon vermeden yine savunma hatasıyla geriye düştük. Biz bugün puan ya da puanlar alıp önümüze daha umutla bakmak istiyorduk. Oyun olarak bir umudumuz ve ilerisi için bir kazancımız var aslında. Bunu da en kısa sürede puanlarla taçlandırıp, ikinci devreye en iyi şekilde girmek istiyoruz. Devre arasında yapacağımız hazırlıklarla çok farklı bir Ankaraspor izletmek istiyoruz."


- Sağlam: "Kazanmamız gereken bir maçtı"


Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zor bir karşılaşma oynadıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Maçtan önce beklentilerini futbolcularına açık bir şekilde aktardığını anlatan Sağlam, "Yapmamız gereken iş, ligin kalan iki maçını, Ankaraspor ve Adanaspor maçlarını kazanarak devrenin son bölümünü dörtte dört yaparak kapatmaktı. Bugün maçın çok zor olacağını biliyorduk. Çünkü rakibimiz de alttan kurtulma mücadelesi veriyordu. Genç çocuklar canını dişine takmış mücadele ediyorlar ki zor oldu. İkinci yarıda oyunu koparacak pozisyonlar vardı. İkinci yarı rakibi kendi alanına hapsettik. Pozisyonlarımız var ve ön tarafta daha üretken olabilirdik. Oyunu daha erken lehimize çevirebilirdik. Sonuç itibarıyla her ne şeklide olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı." değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek hafta oynayacakları Adanaspor maçına odaklanacaklarını anlatan Sağlam, "İnşallah Adanaspor maçını da kazanıp, devre arasına bu moralle girdikten sonra desteklerimiz ve söyleyeceklerimiz olacak. Ben çocuklara teşekkür ediyorum. Çünkü biz sezon başından beri yabancı katkısını en az alan takımdık. Pandemiden en fazla etkilenen takım da olduk. Arada kötü sonuçlardan sonra kaoslar yaşadık ama Allah'a şükürler olsun ki bu çocuklarla Süper Lig'e çıkma mücadelesinde zirveye yapıştık." diyerek sözlerini tamamladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.