MKE Ankaragücü, Türkiye E-Spor Futbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

01 Temmuz 2023 Cumartesi 18:00
MKE Ankaragücü, Türkiye E-Spor Futbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı

ANKARA (AA) - MKE Ankaragücü, Türkiye E-Spor Futbol Ligi'nde şampiyon oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, MKE Ankaragücü E-Spor Takımı'nın, bu sezon gösterdiği performansla dünya çapında rekorları altüst etmeye devam ettiği belirtildi.

Sezonun son kupası Türkiye E-Spor Futbol Ligi'nde 38 maçta sadece bir kez yenilerek 103 puan toplayan Ankara temsilcisinin kırılması güç bir rekorla şampiyon olduğunun vurgulandığı açıklamada, sezonun 5 kupayla kapatıldığı kaydedildi.

Yaklaşık 8 bin ekibin bulunduğu FIFA Pro Club dünya takımlar sıralamasında birinci sıraya yükselen MKE Ankaragücü'nün gelecek sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce hiçbir Türk takımının kazanamadığı Avrupa'nın en zorlu ve prestijli ligi olan 'E-Sports Premier'i kazanan Ankaragücü, Avrupa'nın en iyi 256 takımının katıldığı 'E-Sports Cup Turnuvası'nı da kazanarak dünyada bu iki kupayı kazanan ilk ve tek takım olarak adını yazdırdı. Temsilcimiz, sezona Türkiye E-Spor Futbol Ligi Lansman kupasıyla başlayıp hemen ardından Türkiye E-Spor Federasyonunun düzenlediği Türkiye Kupası'nın da sahibi olmuştu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.