Sivas'ta öğrencilere 1 milyon liralık spor malzemesi desteği

SİVAS (AA) - Sivas'ta çocukları çeşitli spor branşlarıyla tanıştırmak hedefiyle 4 yıldır sürdürülen "Spor Sivas" projesi kapsamında, bu yıl 1 milyon liralık malzeme desteği sağlandı.Valilikten yapılan açıklamaya göre,...

07 Nisan 2022 Perşembe 14:11
Sivas'ta öğrencilere 1 milyon liralık spor malzemesi desteği

SİVAS (AA) - Sivas'ta çocukları çeşitli spor branşlarıyla tanıştırmak hedefiyle 4 yıldır sürdürülen "Spor Sivas" projesi kapsamında, bu yıl 1 milyon liralık malzeme desteği sağlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, projenin 4'üncü programı Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Salih Ayhan'ın da katıldığı programda, Sivas İl Özel İdaresince temin edilen 1 milyon lira tutarındaki eşofman, forma, şort, yağmurluk, raket, top ve çantadan oluşan spor malzemeleri, ildeki tüm okullara gönderilmesi için dağıtıldı.

Programda konuşan Ayhan, daha iyi bir gençlik yetiştirmek için tüm imkanları kullandıklarını belirterek, "Diğer alanlarda biraz tasarruf etsek dahi eğitimde hiçbir şekilde tasarrufa yer vermeyeceğiz. Sporu bir yaşam kültürü haline getirmek istiyoruz. İlgi ve yeteneğine göre yetenekli çocukları seçiyoruz. Bütün gayretimizin özü de öğrencilerimizin spor alanında daha aktif olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Ayhan, projede 4'üncü yıla girdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu 4 yılın sonunda gençler gerek kulüpler anlamında gerekse bireysel olarak uluslararası müsabakalarda önemli başarılara imza attı. Başarı hikayelerine hep birlikte şahit olduk, bundan sonra da olacağız. Çocuklarımız ileriki dönemlerde İstiklal Marşımızı uluslararası müsabakalarda söylettirecekler, bayrağımızı dalgalandıracaklar. Ben buna yürekten inanıyorum. En önemli hedefimiz sporu tabana yayarak sporu çocuklarımızın bir yaşam felsefesi haline getirmektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.