Sutopu: LEN Kadınlar

- Final 6'ya yükselen İzmir Büyükşehir Belediyespor, bunu başaran ilk Türk takımı oldu

22 Ekim 2023 Pazar 16:52
Sutopu: LEN Kadınlar

İSTANBUL (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyespor Kadın Sutopu Takımı, önemli bir başarıya imza attı.

2022-2023 sezonunda Kadınlar 1. Lig müsabakalarında şampiyon olarak Avrupa kupalarına katılım hakkı alan İzmir temsilcisi, Türkiye'yi LEN Challenger Kupası'nda temsil etti.

B Grubu'nda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, grup maçlarını Çekya'nın Strakonice kentinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda oynadı.

İzmir Büyükşehir Belediyespor, grubun ilk maçında Portekiz'in Benfica ekibini 19-10, ikinci müsabakasında İsveç'in Jarfalla takımını ise 21-3'lük skorlarla geçti. Bu sonuçlarla adını Final 6'ya yazdıran İzmir ekibi, bunu başaran ilk Türk sutopu takımı oldu.

Türkiye Sutopu Federasyonundan yapılan açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyespor'u canıgönülden kutluyor, Final 6 için başarı dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Ayrıca A Grubu'nda mücadele eden ODTÜ ise grup aşamasında turnuvaya veda etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.