Tenis: Billie Jean King Kupası

- A Milli Kadın Tenis Takımı; Macaristan, Sırbistan, Estonya ve Danimarka ile eşleşti

23 Mart 2022 Çarşamba 10:02
Tenis: Billie Jean King Kupası

ANKARA (AA) - A Milli Kadın Tenis Takımı'nın Antalya'da düzenlenecek Billie Jean King Kupası'ndaki rakipleri belli oldu.

Türkiye Tenis Federasyonunun açıklamasına göre, 11-16 Nisan tarihlerinde Antalya Megasaray Tenis Akademisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda milliler, üst üste dokuzuncu kez mücadele edecek.

Organizasyonda, 11 ülkenin yer aldığı Avrupa/Afrika Grup 1, A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı.

Milli takım, A Grubu'nda Macaristan, Sırbistan, Estonya ve Danimarka ile eşleşti. B Grubu'nda ise Hırvatistan, İsveç, Avusturya, Bulgaristan, Slovenya ve Gürcistan yer aldı.

A Milli Kadın Tenis Takımı'nda, Pemra Özgen, İpek Öz, Berfu Cengiz, Ayla Aksu, Zeynep Sönmez ve İlay Yörük yer alıyor. Milliler kupa için 5-10 Nisan tarihlerinde Megasaray Tenis Akademisi'nde kampa girecek.

Toprak zeminli açık kortlarda oynanacak müsabakalarda Avrupa/ Afrika Grup 1'de 3 takım play-offlara yükselecek. Grup birincileri direkt olarak play-off etabına çıkacak.

Grup ikincileri ise kendi aralarında karşılaşacak ve kazanan takım play-off etabına yükselecek. Gruplarını sonuncu sırada tamamlayan iki takım küme düşecek.

Antalya aynı tarihlerde, Asya/Okyanusya Grup 1'de yer alan Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Endonezya ve Yeni Zellanda'nın maçlarına da ev sahipliği yapacak.

Organizasyonu seyirciler ücretsiz izleyebilecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.