Türkiye-Letonya maçına doğru

- Letonya Teknik Direktörü Dainis Kazakevics: "Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Neye ulaşmamız, neyi başarmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yarın bunu ortaya koyacağız" - Letonyalı oyuncu Janis Ikaunieks: "Türkiye'de futbol çok ciddiye alınıyor. Bu da işimizi zorlaştırıyor. Bundan dolayı yarın bu atmosfer ve koşulların bilincinde olarak sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

14 Ekim 2023 Cumartesi 19:24
Türkiye-Letonya maçına doğru

KONYA (AA) - A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu yedinci maçında Konya'da Türkiye ile karşılaşacak Letonya'nın teknik direktör Dainis Kazakevics, yarın ne yapmaları gerektiğinin bilince olduklarını söyledi.

Kazakevics, karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına, futbolcusu Janis Ikaunieks ile katıldı.

Kazakevics, bir gazetecinin yarın maçla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, ay-yıldızlı milli takımı çok iyi tanıklarını söyledi. Teknik direktör değişikliği yaşandığını anımsatan Kazakevics, "Yeni antrenörün gelişiyle onlarda ciddi bir değişim içine girmiş bulunuyorlar. Türkiye'nin birtakım özellikleri var, Hırvatistan maçını analiz ettik. Onlar için çok değerli bir galibiyet olduğunu biliyoruz. Yarınki maçla ilgili düşüncelerimizi tam anlamıyla yansıtabilmek mümkün değil. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Neye ulaşmamız, neyi başarmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yarın bunu ortaya koyacağız." diye konuştu.


- "Türkiye'nin daha üst bir sınıfta olduğunu söyleyebiliriz"

Letonyalı oyuncu Janis Ikaunieks ise bir gazetecinin takımdaki atmosferin sorulması üzerine, Türkiye'de oynamanın zorluğuna işaret etti.

Türkiye'de futbolun çok farklı bir seviyede olduğunu anlatan Ikaunieks, "Ermenistan maçıyla karşılaştırdığımız zaman Türkiye'nin daha üst bir sınıfta olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'de futbol çok ciddiye alınıyor. Bu da işimizi zorlaştırıyor. Bundan dolayı yarın bu atmosfer ve koşulların bilincinde olarak sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Öte yandan Letonya Milli Takımı, son antrenmanını Konya Büyükşehir Stadyumu'nda gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.