U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci klasman maçları Ankara'da oynanacak

31 Temmuz 2023 Pazartesi 13:05
U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci klasman maçları Ankara'da oynanacak

ANKARA (AA) - 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'nda ikinci klasman maçları, 5-13 Ağustos tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Türkiye Hentbol Federasyonundan (THF) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilecek şampiyona, THF Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek.

Milli takım, A Grubu'nda Avusturya, Büyük Britanya, İtalya ve Letonya ile karşılaşacak. B Grubu'nda ise Bulgaristan, Finlandiya, Kosova, Polonya ve Slovakya mücadele edecek.

Açılış günü Musa Göçmen Senfoni Orkestrası saat 20.00'de THF Spor Kompleksi'nde konser verecek.

Şampiyonada ikinci klasmanın bir diğer merkezi ise Azerbaycan olacak. Aynı tarihlerde başkent Bakü'de 10 takım şampiyonluk mücadelesi verecek.

İki merkezde şampiyon olan ülkeler, 2 yıl sonra düzenlenecek 19 Yaş Altı Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na birinci klasmandan katılma hakkı elde edecek ve kazanan ülkelerin 17 yaş altı takımı da aynı şekilde 2 sene sonra düzenlenecek olan şampiyonaya birinci klasmandan katılmaya hak kazanacak.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.