14 milyon işçiyi ilgilendiren zorunlu arabuluculuk yasalaştı

İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

13 Ekim 2017 Cuma 12:08
14 milyon işçiyi ilgilendiren zorunlu arabuluculuk yasalaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda oylamaya sunulan İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı 208 kabul, 33 ret oyuyla kabul edilerek yasalaştı.

ARABULUCULUK SİSTEMİ GERİ GELİYOR

İşçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin arabuluculuk sistemini getiren düzenlemenin de yer aldığı İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, arabuluculuk sisteminin uygulanmasına yönelik değerledirmelerde bulundu. 

Bakan Gül'ün, arabuluculuk sistemine ilişkin yapmış olduğu konuşma şu şekilde, 

“Arabulucu nezninde işçinin, işverenle anlaşmasını zorunlu kılan bir düzenleme getirilmemektedir. Sadece dava açmadan önce arabulucuya işçi ve işverenin bir kez daha müzakere etme imkanı getirmektedir. Buradaki faydalardan bir tanesi, yüz bin lira alacak için iki binin üzerinde dava harcı ödeyecek. Ama hiç bir harç ödemeden bir arabulucu ile ‘benim on lira alacağım var. Bir araya geldiğimizde ‘ne kadar alacağız’. Bir anlaşma imkanı getiriyor. Hak arama hürriyeti genişletilmektedir”

Anahtar Kelimeler:
IşçiArabuluculuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.