Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Düzenleme Ne Zaman Yapılacak?

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar yıllardır bir düzenleme bekliyor ve bu bekledikleri düzenlemeler hakkında her platformda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Peki Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların yüzünü güldürecek bir düzenleme meydana geldi mi? İşte detaylar...

11 Ocak 2018 Perşembe 17:08
Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Düzenleme Ne Zaman Yapılacak?

 Yılardan beri sigorta primleri tamamlanıp da yaştan dolayı emekli olamayan vatandaşlar hükümetten bir düzenleme bekliyor. Bundan önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında kesinlikle herhangi bir düzenlemenin yapılmayacağını ifade etmişti. 

SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelere ümit beslediler ancak en son ve en kapsamlı çıkan Kanun Hükmündeki Kararname dahil hiç bir KHK'da Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların yüzünü güldürecek bir düzenleme yer almadı. Bu konu ile ilgili olarak Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor ve hükümetten düzenleme talep ediyorlar.

EMEKLİLİK İÇİN YAŞI BEKLEYECEKLER

Konu ile ilgili olarak Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Jülide Sarıeroğlu'nun getirilmesine de ümit bağladılar ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamalarında Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında prim ödemeleri dolsa dahi yaşı gelmeyen vatandaşların yaşı beklemeleri gerektiğini ifade etti.

AYTUN ÇIRAY'DAN SORU ÖNERGESİ

İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili olarak bir soru önergesi vermiş ve soru önergesini kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. Aytun Çıray sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında ''EYT'ler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın cevaplaması için bir soru önergesi verdim. EYT'ler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın cevaplaması için bir soru önergesi verdim.'' ifadelerine yer verdi.

Aytun Çıray tarafından verilen soru önergesi yanıtlandığında Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlar başta olmak üzere tüm ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Son Güncelleme: 11.01.2018 17:12
Anahtar Kelimeler:
Emeklilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.