İyi okulların yanındaki ev fiyatları arttı!

TEOG'un kaldırılmasının ardından liselere girişte uygulanacak yeni sistemde eve en yakın okul önem kazanınca eğitim kalitesi yüksek okulların yanındaki ev fiyatları arttı.

07 Kasım 2017 Salı 13:55
İyi okulların yanındaki ev fiyatları arttı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, pazar günü TEOG'un yerine gelen liselere girişte yeni sistemi açıkladı. Açıklanan yeni sisteme göre  öğrenciler adreslerine en yakın 5 okulu seçecek. Bakan Yılmaz bu okulların sayısını 600 olarak açıklarken, liste dışında kalan ancak kaliteli eğitim veren okullar günün tartışması oldu. Çünkü sistem gereği bu sınav olmadan öğrenci alacak kaliteli okullar için kriter ‘eve yakın olmak'.

 39_4

Vatan gazetesinden Gamze Özge Çiftçi'nin haberine göre emlakçılar ‘Çocuğunuzun geleceği için fen lisesine yakın' ilanlarını vermeye başladı.

Sınav sisteminin değişmesinin ardından gözde okulların yanındaki emlakçılar da nasibini aldı. İkametgahla girilebilecek olan liselerin yanına taşınmak isteyen ailelerin bin lira gibi bir farkı gözden çıkarmaları gerekiyor. 

Hüseyin Avni Sözen Anadolu lisesi yakınındaki Umut Emlak sahibi Jale Söğütoğlu şunları söyledi: 

"Normalde bu çevredeki yaklaşık 100 metrekare evin kirası bin 500- 2 bin lira arasında değişiyor. Fakat sınav sisteminin değişmesinden dolayı kiralar yükselecek. Rakam rahatlıkla 3 bin TL'Ye çıkacak. Maltepe Anadolu lisesi yakınlarındaki İlke Emlak Satış danışmanı Özlem Kaplan: Kiralarda düşüşler vardı. Şimdi ise bin 600 lira olan bir ev kirasını 2 bin-2 bin 500 gibi bir fiyata çıkarmayı düşünüyoruz."

5444_1

Anahtar Kelimeler:
EmlakTeog
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.