Münir Özkul Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının usta ismi Münir Özkul İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Canlandırdığı Mahmut Hoca karakteri ile izleyicisinin aklında yer alan usta oyuncu Münir Özkul, uzun süredir tedavi görüyordu. 93 yaşında olan usta oyuncu Münir Özkul, bugün yaşamına son verdi.

05 Ocak 2018 Cuma 12:25
Münir Özkul Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının usta ismi Münir Özkul İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti.

Canlandırdığı Mahmut Hoca karakteri ile izleyicisinin aklında yer alan usta oyuncu Münir Özkul, uzun süredir tedavi görüyordu. 93 yaşında hayatını kaybeden Münir Özkul, uzun yıllardır tedavi gördüğü KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu.

Münir Özkul tedavi gördüğü rahatsızlığına bugün yenik düştü ve İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. 

Münir Özkul Kimdir?

Usta oyuncu Münir Özkul, İstanbul Erkek Lisesi mezunudur. Sanat hayatına 1940 yılında henüz lise öğrencisiyken Bakırköy Halkevi'nde tiyatro ile başlayan Münir Özkul, bir süre İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne ve Edebiyat Fakültesi'nin sanat tarihi bölümüne devam etti.

Münir Özkul 1948 yılında Ses Tiyatrosu'nda sahnelenen "Aşk Köprüsü" oyunuyla profesyonel olarak yer aldı. John Steinbeck'ten Fareler ve İnsanlar (1951), John Millington Synge'den Babayiğit, George Axelrod'dan Yaz Bekarı (1954), John Patrick'ten Çayhane (1955) gibi oyunlarında da yer alan Münir Özkul, daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nda (1958-59), Ankara Devlet Tiyatrosu'nda (1959-60) ve Istanbul Aksaray'daki Bulvar Tiyatrosu'nda arkadaşlarıyla kurduğu kendi topluluğunda (1960-62) çalıştı.

Münir Özkul, 1980'lerin ortalarında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğuna katıldı ve aralarında "İstanbul'u Satıyorum"un da yer aldığı dört oyunda rol aldıktan sonra sahne hayatına son verdi.

Son Güncelleme: 07.01.2018 13:18
Anahtar Kelimeler:
Münir özkul7
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.