''Kuzgun'' Çetesi Çökertildi!

Ankara ve Kırıkkale’de oto hırsızlarına yönelik düzenlenen ‘Kuzgun’ adlı operasyonda araçların şasi numaralarını değiştirerek satan çete çökertildi

24 Aralık 2017 Pazar 12:09
''Kuzgun'' Çetesi Çökertildi!

ANKARA ve Kırıkkale'de oto hırsızlığı yaptığı belirlenen çete yakayı ele verdi. Son hırsızlık olayını gerçekleştiremeden polise yakalanan zanlılar, çiçek alışverişi yaptıklarını iddia etti. Farklı marka ve modellerde 7 aracı çaldıkları, motor ve şasi numarasını değiştirerek sattıklarını inkâr eden zanlılar, polisin kafesine girdi.

KUŞ GİBİ AVLANDILAR
Oto hırsızlık çetesinin elebaşı olduğu öğrenilen M.Y.'nin esmer teni, kıvrak zekâsı ve iri yapısı nedeniyle kuzgun kuşunu andırdığı için "kuzgun" lakabı verdikleri ortaya çıktı. Çete üyelerinden M.A.,isimli zanlının çiçekçi dükkanı olduğundan çalıntı araçları çiçek isimleriyle şifreledikleri ortaya çıktı. Hırsızlık öncesinden de aralarında şifreli konuşan zanlılar, Ankara Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nin elinden kurtulamadı. Onlarca vatandaşı maddi manevi zarara uğratan zanlılar Kuzgun operasyonu ile kıskıvrak yakalandı. Daha önceden suç kaydı bulunan zanlılar pişman olduklarını dile getirdi. Ankara ve Kırıkkale'de meydana gelen oto hırsızlık olaylarını incelemeye alan Ankara polisi çeteye ulaştı. 21 Aralık'ta operasyon düğmesine basan Oto Hırsızlık ekipleri bir süredir takibe aldıkları M.A., M.Y., ve S.K.,isimli zanlıların evlerini tespit etti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Çalıntı araçlara çiçek isimlerini vererek kamufle olduklarını zanneden zanlılar yeni bir hırsızlığı gerçekleştirmek üzereyken suçüstü yakalandı. M.A.'dan çiçek alacaklarını lale ve karanfil satışı için bir araya geldiklerini iddia eden zanlılar gözaltına alındı. Çalıntı araçlara Lale, change yaptıkları araçlara Karanfil adını veren çete deşifre oldu. Çalıntı ve change yapılmış 7 araç sahibine verilirken çete üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anahtar Kelimeler:
çete
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.