Sonunda Yıkıldı ‘10 Yıldır Bekliyorduk’

1071 Malazgirt Bulvarı'nı Dikmen Aşağı Öveçler'de kesen ve 9 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuk mücadelesi verilen gecekondunun kaldırılmasına, bölge sakinlerinden de destek geldi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 10:34
Sonunda Yıkıldı ‘10 Yıldır Bekliyorduk’

Bulvarın ortasında yer alan ve Çankaya bağlantısını kesen gecekondunun, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri tarafından gece iş makineleriyle kaldırılması sonrasında bölge sakinleri, olumlu görüşler dile getirdi. Vatandaşlar, gecekondunun tıkadığı yolun, hem trafik hem de çevre sorunlarına neden olduğuna dikkat çektiler.

Aşağı Öveçler Mahallesi Muhtarı Behçet Uyanık, gecekondunun yıkılarak bulvarın bu bölgede devamının sağlanmasının, Aşağı Öveçler’i ciddi anlamda rahatlatacağını kaydederek, “Çünkü 10 yıldır biz bu yolun açılmasını bekliyorduk” diye konuştu.

Semt halkının, Bulvar’ın Sokullu bağlantısının açılamaması yüzünden ciddi anlamda çile çektiğini belirten Muhtar Uyanık, şöyle devam etti:

“Burası, Sadece Aşağı Öveçler Mahallesi'nin değil, etraftaki bütün mahallelerin, dolayısıyla Çankaya bölgesinin ciddi anlamda sıkıntısıydı. Bu yolun açılmasıyla birlikte, Çetin Emeç Bulvarı ve buraya bağlantılı yolların da yüzde 40 civarında trafik yoğunluğu düşecektir. Gerek ekonomik yönden, gerekse zaman açısından gecekondunun yıkılması, Bulvar'ın tam trafiğe açılması, bölge halkını ciddi anlamda rahatlatacaktır. Bu yol, Çankaya için çok önemli.”

VATANDAŞLARDAN DESTEK

Bölge sakinlerinden Necati Aslan, yolun eski haliyle büyük bir sıkıntıya yol açtığını belirterek, “15 senedir burada oturuyorum. Hem yaya olarak yolu kullanamıyorduk, hem de çevre kirliliğinden kaynaklanan sorunlarımız vardı. Allah razı olsun yapanlardan, ellerine kollarına sağlık. Çalışan insanın elinden öpmek lazım. Bu hizmetler bizim için. Bu sıkıntıya bugüne kadar katlandık, şimdi de kurtulduk. Yol herkese hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanalım” şeklinde konuştu.

Salih Tilkioğlu adlı vatandaş da gecekondunun yıkılarak Bulvar’ın Çankaya bağlantısının açılacak olmasını memnunlukla karşıladıklarını belirterek, “Her gün kaza oluyordu. Dar bir yol vardı, geçiş zor oluyordu. Trafikte birikme oluyordu. Yolun tam trafiğe açılması, Çankaya trafiğini rahatlatacak. Ancak çok geç kalındı. Burada bir sürü kaza oldu, ölenler oldu” diyerek yolun açılmasını engelleyen gecekondu sahiplerine tepkisini ortaya koydu.

İŞ MAKİNELERİ ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın çok sayıda dozer, kepçe, hafriyat kamyonu ve asfalt ekibi, söz konusu alanda, yolun Çankaya bağlantısını sağlamak için aralıksız çalışıyor.

Yetkililer, çalışmaları bir an önce bitirip yolu açmayı hedeflediklerini söylediler. 

GAZETEHABERVAKTİM.COM

Son Güncelleme: 30.11.2016 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.