Çevre Çiçeklerinin İlk Dersi Bakandan!

Keçiören Belediyesi öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin çocuk tabanlı en büyük çevre hareketi çevre çiçekleri projesinin yeni eğitim dönemi ilk dersini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki verdi.

03 Kasım 2017 Cuma 11:33
Çevre Çiçeklerinin İlk Dersi Bakandan!

Keçiören Belediyesi öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin çocuk tabanlı en büyük çevre hareketi çevre çiçekleri projesinin yeni eğitim dönemi ilk dersini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki verdi.

9'uncu yılında 91 bin çevre müfettişinden oluşan ve çevre bilincini artırmayı hedefleyen Çevre Çiçekleri Hareketi  Sıfır Atığa Koşuyor Projesi kapsamında  15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ortaokulunda düzenlenen törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çocuklarla birlikte geri dönüştürülebilir atıkları ayrıştırarak atık kumbaralarına attılar.

ÇEVREYİ KORUMAK HEPİMİZİN İLK GÖREVİ
Bu projede yer aldıkları için çocuklara teşekkür eden Bakan Özhaseki, "Çevre denince aklımıza organik ortam ve doğa geliyor, doğanın korunması noktasında ise hepimize sorumluluk düşüyor. Temiz tutmalı ve kirletmemeliyiz bu hepinizin birinci görevi olmalı... " dedi.

Çocukların çevreyi koruyan ve duyarlı olduğunu gördükçe mutlu olduklarını ifade eden Özhaseki, "Ayrıca atıkların ayrıştırılması noktasında anne ve babalarınızı da uyarın, cam, kağıt, atık yağları ayırsınlar, bir cam şişe 4 bin yılda, bir plastik pet şişe ise bin yılda doğada kayboluyor. Doğayı mahvedersek yaşayacak bir dünya bulamayız." ifadelerini kullandı.

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan,  AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'ın da katıldığı programda Bakan Özhaseki, Başkan Ak ve çocuklar çevre bilinci oluşturmak için programın düzenleneceği Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezine kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdiler.

KEÇİÖREN'İN HER EVİNDE BİR ÇEVRE MÜFETTİŞİ VAR
Çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir çevre bilincinin oluşmasının nesiller arası güçlü bir farkındalığın kurulmasıyla mümkün olduğunu ifade eden Başkan Ak, " Çocuklarımızın; yaşadığı yere saygı duyan, onu güzelleştiren, koruyan bireyler olması için başlattığımız Çevre Çiçekleri Projesini 9 yıldır uyguluyoruz.  Çevre Çiçekleri  Projemizle 4. sınıfta okuyan çocuklarımıza eğitimler veriyor,  tiyatro gösterileriyle onları bilinçlendiriyor ve fahri çevre müfettişi olarak çevresi için sorumluluk almaya davet ediyoruz. 9'uncu yıl itibariyle çevre çiçeklerimizin sayısı 100 bin olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve çocuklarımızla birlikte her yıl çevre eylem günü kapsamında çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Bu proje sayesinde artık Keçiören'in her sokağında, her mahallesinde, her evde bir çevre müfettişi var. Keçiören'i seviyor, çevreyi koruyorlar." ifadelerini kullandı.  Şehirlerin asli unsurunun insan olduğunu ifade eden Ak, çevre dersinin de Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolle okullarda okutulduğuna dikkat çekti.

"Çevremizi, doğayı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza emanet ediyoruz, gözümüz arkada değil" diyen Ak, "Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde yürütülen bir proje... Biz de çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya devam edeceğiz. Onlarla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar yeni dönemin ilk çevre ve geri dönüşüm dersini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den aldılar. Bakanlıkta Sıfır Atık Projesini uyguladıklarını da söyleyen Özhaseki, çocuklara dersle ilgili sorular sorarak bilenlere hediyeler verdi. Fahri Çevre Müfettişi olan 2 çocuğa da kimliklerini veren Özhaseki'nin sunumunun ardından program çocuklarla toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
 

Son Güncelleme: 03.11.2017 11:36
Anahtar Kelimeler:
Keçiören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.