Sudan örnek belediye olarak Mamak’ı tercih etti

Hizmet-İş Sendikası’nın misafiri olarak Türkiye’ye gelen Sudanlı heyet, Ankara’da örnek belediye olarak Mamak’ı tercih etti.

21 Aralık 2017 Perşembe 10:22
Sudan örnek belediye olarak Mamak’ı tercih etti

Sudan örnek belediye olarak Mamak’ı tercih etti

Hizmet-İş Sendikası’nın misafiri olarak Türkiye’ye gelen Sudanlı heyet, Ankara’da örnek belediye olarak Mamak’ı tercih etti. Ziyaret kapsamında projeleri yerinde inceleyen heyet, Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda basketbol oynadı, Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nde simülatörleri denedi, Mamak Şehir Stadı’nda ise futbol oynadı.

İlişkilerimiz güçleniyor

Sudan İdare Hizmetleri, Belediye ve Turizm Çalışanları Sendikası Başkanı Algani Mohamed Süleyman ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Gönül coğrafyamızda olan ülkelerin bu ziyaretleri ilişkilerimizi daha da güçlendiriyor” dedi. Heyete, Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler eşlik etti.

Hizmetlerin merkezinde insan yer alıyor

Ziyarette Sudan Heyeti’ne Mamak Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Akgül, yaklaşık 630 bin nüfusa sahip olan Mamak’ın yapılan yatırımlarla hızla gelişen bir kent olduğunu belirtti. Yönetim anlayışlarında tüm Mamaklılara eşit hizmeti hedeflediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kenti bütünüyle düşünen, tüm değerlerine sahip çıkıp, geçmişle günümüz arasında köprü görevini üstlenen bir çalışma anlayışımız var” dedi. Mamak’ta yaklaşık 9 yıl içerisinde istikrarlı bir yükselişin olduğunu da belirten Akgül, ”Yapılan tüm proje ve hizmetlerin merkezinde insan yer alıyor” diye konuştu.

Öncü ülke Türkiye

Türkiye'yi, İslam ülkelerinin bir araya gelerek daha çok kalkınması adına öncü ülke kabul ettiklerinin altını çizen Sudan İdare Hizmetleri, Belediye ve Turizm Çalışanları Sendikası Başkanı Algani Mohamed Süleyman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise İslam Alemi’nin lideri olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye’nin bu engin tecrübesinden yararlanmak için yerel yönetimleri ziyaret ettiklerini ifade eden Algani Mohamed Süleyman, Mamak’ı Ankara’da örnek belediye olarak tercih ettiklerini belirtti.

Hizmet farklı bir statüye kavuştu

İki ülke arasındaki yönetim anlayışlarının, karşılıklı soru cevap şeklinde geçtiği ziyarette ana gündem maddeleri ise, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik ve bütçe oldu. Bundan 15 yıl önce belediyelerin bu tür hizmetleri yapması mümkün olmadığını ifade eden Akgül, “Bugün belediyelerin yaptığı yatırım ve hizmetler AK Parti ile farklı bir statüye kavuştu” dedi.

Anahtar Kelimeler:
MAMAKSudan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.