Ankara satılık daire fiyatları ne kadar?.

Ankara’da satılık ev arayanlar için önemli bilgiler…

09 Ekim 2019 Çarşamba 11:03
Ankara satılık daire fiyatları ne kadar?.

Ankara; ülkemizin başkenti olup, İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 5 milyon 503 bin 985 nüfus yoğunluğuna sahip olması yönüyle, Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehridir. Ankara’da; Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı, Polatlı, Çubuk, Kahramankazan, Beypazarı, Haymana, Elmadağ, Akyurt, Şereflikoçhisar, Bala, Kızılcahamam, Nallıhan, Ayaş, Çamlıdere, Kalecik, Güdül ve Evren olmak üzere toplam 25 ilçe yer almaktadır. Hızla gelişme gösteren Ankara, emlak yatırımcılarının da en çok tercih ettiği şehirler arasında yer almaktadır. Peki, Ankara satılık daire fiyatları nedir? Ankara’da ortalama konut metrekare fiyatları ne kadar? Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi hangisidir? Ankara’da en uygun fiyatlı satılık dairelerin bulunduğu ilçe hangisidir? İşte, Ankara emlak sektörü hakkında merak edilen sorular ve cevapları…

Ankara’da satılık daire fiyatları 140 bin 639 TL’den başlıyor!

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Ankara’da satılık daire fiyatları 140 bin 639 TL’den başlıyor. Ankara satılık ev piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarının yüzde 0.37 oranında azaldığı bilinmektedir. Ankara şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.875 TL olurken, geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanmaktadır. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Ankara şehrinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun minimum fiyatı 140 bin 639 TL iken, satılık dairelerin maksimum fiyatlarının da 234 bin 381 TL olduğu görülmektedir. Ankara’da yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evlerin ortalama fiyatlarının 187 bin 505 TL olduğu bilinmektedir.

Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi: Kahramankazan

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Ankara’nın konutta kazandıran ilçesi Kahramankazan oldu. Kahramankazan satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2.15 artış gösterdi. Kahramankazan ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.535 TL olurken, geri dönüş süresi 24 yıl olarak belirlendi. Bölgedeki, yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evlerin fiyatları 115 bin 113 TL’den başlıyor. Kahramankazan’da yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık evlerin minimum fiyatları 115 bin 113 TL iken, maksimum satılık ev fiyatlarının 191 bin 855 TL olduğu görülmektedir.  2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Kahramankazan ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 153 bin 484 TL’dir.


Ankara’da en uygun fiyata satılık dairelerin bulunduğu ilçe ‘Akyurt’ oldu.

Zingat.com Bölge Raporu 2019 Eylül ayı verilerine göre, Akyurt Ankara’nın en uygun satılık evlerin bulunduğu ilçesi oldu. Akyurt satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatlarının yüzde 0.61 oranında azaldığı görülmektedir. Akyurt ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.004 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanmaktadır. Akyurt ilçesinde satılık ev fiyatları 75 bin 319 TL’den başlıyor. Bölgedeki yüz metrekare büyüklüğe sahip satılık ev fiyatları minimum  75 bin 319 TL iken, maksimum satılık ev fiyatlarının da 125 bin 531 TL olduğu görülmektedir. 2019 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Akyurt ilçesinde satın alınan yüz metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 100 bin 425 TL’dir. Ankara’nın Akyurt ilçesi en uygun fiyatlı satılık dairelerin bulunduğu semt olması yönüyle, herkesin bütçesine uygun satılık daireye sahip olması mümkündür.

Son Güncelleme: 09.10.2019 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.