ASO'nun temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi'ni önümüzdeki dönemde 600-700 mühendisin çalıştığı en büyük teknoloji ve mühendislik şirketlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz"

11 Temmuz 2023 Salı 17:38
ASO'nun temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi'ni en büyük teknoloji ve mühendislik şirketlerinden biri haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'nın savunma, sağlık teknolojilerinde, iş ve inşaat makinelerinden yüksek nitelikli üretime kadar her alanda adından söz ettiren bir konuma geldiğini belirtti.

Burada ASO'nun emeğinin çok büyük olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ASO katkılarıyla ortaya çıkan 140 AR-GE, 37 tasarım merkezi, 11 Teknopark, 13 OSB'nin Türkiye'nin gurur kaynağı haline geldiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, ASO'nun mesleki eğitimde Türkiye'de rol model olacak çalışmalara imza attığına işaret ederek, söz konusu okulların elde ettiği başarıların da kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Togg gibi yapılan iyi işlerin sahibinin sanayiciler olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Biz sadece otomobil üretmedik. Akıllı, otonom teknolojilerle dönüşen yeni mobilite ekosistemine de öncülük ediyoruz. TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi'ni önümüzdeki dönemde 600-700 mühendisin çalıştığı en büyük teknoloji ve mühendislik şirketi haline getirmeye çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojileri Ankara'dan dünyaya ihraç edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Hisarcıklıoğlu, Togg'un ihracatının da yapılacağını, 2024 yıl sonunda ilk çıkacakları pazarın Avrupa olacağını ve sonra dünyaya açılacaklarını söyledi.

İlerleyen dönemde kredi miktarında daralma olabileceğini öngördüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu dönemde reel sektör ile kamu arasında daha fazla diyaloğa ihtiyaç olacağını vurguladı.

Sanayicilerin "vize" sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Ankara'dan Avrupa'ya direkt uçuşların sayısının da artırılmasını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.