Başkent EDAŞ, SCADA teknolojisine 75 milyon liralık ek yatırım yapacak

ANKARA (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), elektrik dağıtım hatlarında meydana gelen arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için teknolojik altyapısına bu yıl ve önümüzdeki yıl 75 milyon liralık ek yatırım yapacak.Şirketten...

06 Nisan 2022 Çarşamba 12:37
Başkent EDAŞ, SCADA teknolojisine 75 milyon liralık ek yatırım yapacak

ANKARA (AA) - Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), elektrik dağıtım hatlarında meydana gelen arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için teknolojik altyapısına bu yıl ve önümüzdeki yıl 75 milyon liralık ek yatırım yapacak.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent EDAŞ, elektrik dağıtım hatlarında fiziki onarım gerektirmeyen geçici arızalara müdahale süresini Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) teknolojisi ile 46 dakikadan 2 dakikaya indirdi.

SCADA sistemi ile elektrik arzı, bilgisayar destekli sistemlerle uzaktan kısa sürede yeniden sağlanabiliyor. Enerji kesintisi yapılması gereken orman yangını, sel gibi can güvenliğini tehlikeye sokan durumlarda, enerji uzaktan çok daha kısa sürede işlem yapılabiliyor. Buna ek olarak, SCADA sistemi üzerinden elektrik şebekesine ilişkin veriler takip edilebiliyor ve değişen koşullara göre önlemler alınabiliyor.

Söz konusu teknolojiyi daha da yaygınlaştırmak amacıyla Başkent EDAŞ bu yıl ve 2023 yılında 75 milyon liralık ek yatırım gerçekleştirecek ve elektrik kesinti süresini minimize edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.