Emekli olacaklara müjde! Kıdem tazminatına zam geldi

2018 yılının gelmesiyle beraber kıdem tazminatında tavan miktarı artış gösterdi. 5.000,76 Türk Lirası olarak artış gösteren tazminatın yüzde 5.6 zamlı olarak yansıyacağı ifade edildi.

31 Ocak 2018 Çarşamba 12:44
Emekli olacaklara müjde! Kıdem tazminatına zam geldi

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın aktardıklarına göre; Kıdem Tazminatıçalışanlarının en çok merak ettiği konular arasında yer almakta. Yeni yılın gelmesiyle beraber kıdem tazminatının tavanıda artış gösterdi. Yani 2018 yılı içerisinde çalışanlar daha çok tazminattan yararlanacak. 

Kıdem tazminatı hesaplanırken çalışanlara her bir yıl için aylık brüt ücret tazminat ödeniyor. Toplam tazminat tutarı çalışanın son aldığı aylık brüt ücretinin işyerinde çalıştığı süre ile çarpılmasıyla ortaya çıkıyor. Örnek verecek olursak; son alınan brüt ücret 2 Bin 500 lira ise aynı işy erinde 7 yıdır çalışıyorsanız ve işveren tarafından çıkarılma durumuna maruz kalsıysanız kıdeminiz 17.500 bin lirayı buluyor. Ücret içerisinde yer alan yol yardımı, yemek ve ikramiye gibi prim tutarlarının hesabınıza katıldığı görülüyor.,

GEÇEN SENE 4.73248 TÜRK LİRASI OLARAK YANSIMA GÖSTERMİŞTİ

Bu tutarın 2018 yılıyla beraber 5.001.76 lira oldu. Geçen sene ise bu rakam 4.732.48 lirası olarak yansıma göstermekteydi. Yani bu sene emekli olacak vatandaşlar geçen seneye oranla tazmiantlarını 5.6 oranında zamlı alabilecekler. Ayrıca bu rakamların 1 Ocak 2018- 30 Haziran 2018 tarihleri arasında geçerli olacağı görüldü. Hazirandan sonra kıdem tazminatının tavanında tekrar yeni bir artış yaşanabilir. 

Konuyla alakalı olarak çalışanların sıkça yaptıkları yanlış hesaplamaları işi kızıştırıyor. Yüksek ücretle çalışanların aylık ücretle çalıştıkları yılı çarparak çıkan rakamı tazminat olarak alacakları belirtiliyor. Oysa tazminatta konu olan bu tavan aylığın yıl içerisinde 5.0001.76 lira olduğu görülüyor. Bunun üzerinde konuyla alakalı olarak tazminat hesabının 5.0001.76 lira üzerinden yapıldığı biliniyor.

Son Güncelleme: 31.01.2018 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.