Eskişehir'de "Yerli ve Milli Buğday Çeşitleri Tanıtım Şenliği" yapıldı

06 Temmuz 2023 Perşembe 13:14
Eskişehir'de

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce düzenlenen "Yerli ve Milli Buğday Çeşitleri Tanıtım Şenliği"nde, geliştirilen ekmeklik buğday çeşitleri tanıtıldı.

Bahçecik Mahallesi'nde düzenlenen şenlikte konuşan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, kendisinin de bir çiftçi olarak tohumun ne anlama geldiğini gayet iyi bildiğini söyledi.

Verimin tohumdan başladığına dikkati çeken Yüzügüllü, "Tohum iyi olursa mahsulün verimi artar. Tabii ki ülkemiz her yönüyle ilerliyor. Çiftçilikte de tarımda da böyle önemli çalışmalar sonucunda verim artıyor. Verim artıkça çiftçinin yüzü gülüyor. Çiftçinin yüzü gülünce Türkiye'nin yüzü gülüyor." dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, geçmişte hem Türkiye'de hem de dünyada etkili olan kuraklık nedeniyle çiftçilerin verim kayıpları yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en büyük un tedarikçilerinden biri olduğunu kaydeden Gümüş, "Dünya bulgur ihracatının yüzde 60'ı Türkiye'nin elinde. İtalya'ya pizza hamuru, Almanya'ya yarı pişmiş ekmek gönderiyoruz. Birleşmiş Milletlerin bütün un ihtiyacını Türkiye karşılıyor." diye konuştu.

Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenmemek için buğday çeşitleri üzerinde önemle durduklarını belirten Gümüş, yüksek verim alabilmek amacıyla buğday çeşitleri üzerine çalışma yaptıklarını ifade etti.

Üretici Abdullah Güngör de 12 çeşit buğdayın deneme üretimini standartları aşmadan gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, geliştirilen buğday çeşitlerinin tanıtımı ve müzik dinletisi yapıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.