Belediye borçlarında taksitlendirme fırsatı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapılandırma fırsatı ile vatandaşların Kırşehir Belediyesi’ne olan birikmiş borçlarının ödenmesi noktasında büyük kolaylık getirildiğini, taksitlendirme imkanı sağlandığını...

10 Temmuz 2018 Salı 11:40
Belediye borçlarında taksitlendirme fırsatı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yapılandırma fırsatı ile vatandaşların Kırşehir Belediyesi’ne olan birikmiş borçlarının ödenmesi noktasında büyük kolaylık getirildiğini, taksitlendirme imkanı sağlandığını bildirdi.

Başkan Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' kapsamında vatandaşların yapılandırmadan faydalanarak 31 Temmuz Salı gününe kadar Kırşehir Belediyesi Gelir Şefliğine şahsen veya posta aracılığıyla ya da belediyenin resmi internet sitesi üzerinden başvurabileceklerini ifade etti.

Bu yapılandırmada daha evvel kapsama alınmayan kira ödemeleri ile gelir tarifesinde belirtilen ücretlerin de yapılandırma imkanına eklendiğini vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kırşehir Belediyesine olan idari para cezaları haricindeki tüm borçları kapsıyor. Bu kapsamda taksitlendirmeye giren borçlar, vadesi 31 Mart 2018 tarihinden (bu tarih dahil) önce olan ilan, reklam, haberleşme, yangın sigorta, ecrimisiller, harçlar, gelir tarifesine bağlı tüm ücretler, kira ödemeleri, katı atık ücretleri dahildir. Belediye’ye olan borçlarını sorgulamak isteyen vatandaşlarımız web sitesine girerek geçmiş borç bilgilerine ulaşabilirler. Yapılandırmanın ilk taksitini ise 1 Ekim pazartesi günü ödeyecek. 6-9-12-18 aylık taksit imkanlarımız mevcut. Pek çok avantajı içinde barındıran düzenlemede ödeme kolaylığı sağlanması amacıyla taksitler ikişer aylık ödemeler halinde alınacak. Yani vatandaşlarımız iki ayda bir tek taksit ödeyecekler. Peşin ödemede bulunmak isteyen vatandaşlarımıza yüzde 90 indirim sağlanacak. Bu yapılandırmanın en önemli şartı ise önceki yapılandırmalardaki gibi ilk iki taksitin mutlaka süresinde ödenmesi. Kapsamlı ve oldukça avantajlı düzenlemeden faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımız detaylı bilgi için Gelir Şefliğine başvurabilir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.