Hindistan ve ABD orduları, Alaska'da ortak tatbikat gerçekleştirdi

30 Eylül 2023 Cumartesi 12:29
Hindistan ve ABD orduları, Alaska'da ortak tatbikat gerçekleştirdi

ANKARA (AA) - Hindistan ve ABD orduları, Alaska'da 19. "Yudh Abhyas" tatbikatını gerçekleştirdi.

Hindistan'ın NDTV kanalının haberine göre, Hindistan ordusunun X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, 19. "Yudh Abhyas" tatbikatının, ABD'nin Alaska eyaletinde düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, 8 Ekim'e kadar sürmesi planlanan tatbikata Hindistan ordusundan 350 personelin katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Tatbikatta iki ordu arasındaki bağın güçlendirilmesine odaklanıldığı aktarılan açıklamada, zorlu iklim koşullarında lojistik ve tıbbi yardım gibi çeşitli uygulamaların ele alındığı belirtildi.

Hint ve ABD birlikleri 29 Kasım'da, Hindistan'ın Çin ile tartışmalı sınırı yakınındaki dağlık arazide "Yudh Abhyas" tatbikatını gerçekleştirmişti.

ABD ve Hindistan arasında 2000'li yılların başında başlayan "Yudh Abhyas" adlı tatbikatlar her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.