Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi, ilk cemrenin düşmesiyle erken bahar temizliği başlattı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, genel temizlik işlemlerinde süpürme ve yıkama araçları da kullanıldı.Yürütülen çalışmalarda cadde ve sokaklar,...

27 Şubat 2022 Pazar 15:24
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Talas Belediyesi, ilk cemrenin düşmesiyle erken bahar temizliği başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, genel temizlik işlemlerinde süpürme ve yıkama araçları da kullanıldı.

Yürütülen çalışmalarda cadde ve sokaklar, özel temizlik malzemeleri ile yıkanıyor.

Kurumuş otların ve ağaç dallarının toplanmasından hafriyatların kaldırılmasına, ağaç diplerinin temizlenmesinden kaldırımların yıkanmasına kadar pek çok işlem titizlikle gerçekleştiriliyor.

- Büyükkılıç, "Ahi Evran" tiyatro oyununu izledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ahi Evran'ın hayatını anlatan tiyatro oyununu izledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Devlet Tiyatrosu'nda sahne alan, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın hazırladığı, Murat Özdeniz'in yönettiği Ahi Evran tiyatro oyunu tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Dekorundan kostümüne tamamı Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın kendi üretimi ile hazırlanan oyunu izleyen Başkan Büyükkılıç, "Kayseri'miz Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetimizin güzide şehirlerinden birisidir. Geçmişten beri kültürümüzü geleceğe taşıyacak anlayış içerisinde bu çalışmalar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, o dönemleri tekrar yaşatan, hafızalara yerleştiren çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.